Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

De zangeres kreeg een heleboel gemene reacties op bikinifoto's die van haar verspreid werden.

Camila Cabello deelt emotioneel bericht op Twitter waarin ze uithaalt naar bodyshamers en paparazzi

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Camila Cabello heeft het helemaal gehad met paparazzi en bodyshamers. Nadat er bikinifoto’s van haar verspreid werden, laat de 25-jarige zangeres met een emotioneel bericht op Twitter nu weten dat ze het moeilijk heeft om zichzelf graag te zien in een wereld die zo gemeen is.

Camila Cabello geniet momenteel van een strandvakantie in Miami, al heeft ze het moeilijk om er echt helemaal tot rust te komen. De zangeres laat op Twitter weten dat ze constant achtervolgd wordt door fotografen én dat ze de reacties onder de bikinifoto’s die momenteel van haar verspreid worden zat is. De zangeres werd gisteren gefotografeerd tijdens een strandwandeling, en onder die foto’s lieten bodyshamers helaas een heleboel pijnlijke reacties achter. In een statement op Twitter schrijft de zangeres nu hoe die reacties haar zelfbeeld keer op keer een deuk geven.

Slecht gevoel

Elk keer wanneer ik in bikini gefotografeerd word, voel ik me heel kwetsbaar. Ik sta niet altijd stil bij wat ik draag, tot ik achteraf de commentaar onder de foto’s lees‘, steekt ze van wal. ‘Ik herinner mijzelf er dan aan dat het de maatschappij is die mijn zelfbeeld kraakt, en niet ikzelf. De maatschappij is gewend geraakt aan onrealistische beelden van hoe een “gezond’ vrouwenlichaam eruit zou moeten zien. Photoshop, diëten, obsessief sporten en foto’s nemen vanuit bepaalde hoeken, sommigen doen er alles aan om hun lichaam er “beter” te laten uitzien. Ik volg enkel nog vrouwen die zichzelf accepteren, en tóch word ik nog het slachtoffer van bodyshamers.’

In het bericht schrijft ze ook nog dat ze zich supergoed en -mooi voelde in haar bikini, tot ze gefotografeerd werd. ‘Ik ademende nauwelijks, spande mijn buikspieren op en lachte amper, omdat ik zo op mijn hoede was voor de fotografen. Ik heb me nog nooit zo slecht gevoeld op het strand’, laat ze weten.

Gezond lichaam

‘Ik wilde hierover schrijven omdat we vaak opkijken naar vrouwen met een gezond lichaam, maar hoe gezond zijn je lichaam en geest echt als je zo gefocust bent op je uiterlijk? Ik vraag me nu af of ik mijzelf eigenlijk wel graag zie als het me zelfs nog niet lukt om in bikini van een middag op het strand te genieten. Ik moet nog veel werken aan mijn zelfliefde, maar ik weet intussen wel dat mijn uiterlijk niets zegt over hoe sexy of gelukkig ik ben. Soms wil ik weer de zevenjarige en zorgeloze Camila zijn. Zij was gelukkig, durfde wel ademhalen, wilde een zeemeermin zijn en was gewoon vrij’, sluit ze haar bericht af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het is niet de eerste keer dat Camila het op sociale media over zelfliefde heeft. Vorig jaar deelde ze ook al een TikTok-video waarin ze uithaalt naar bodyshamers. ‘Ik was aan het sporten en aan het bestaan, zoals een normaal persoon die niet op elk moment van de dag haar buik intrekt’, reageerde ze toen. Hear, hear!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '