Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Het levenselixir, maar dan anders?

BEWEZEN: deze karaktertrek bezorgt je een langer leven

Annelies Hart

Het eeuwige leven is ons niet gegund, maar als je een paar jaartjes aan je leven wil toevoegen, zijn er wel een paar manieren waarop je dat kan doen. We wisten al dat een evenwichtig voedingspatroon en voldoende lichaamsbeweging een grote rol spelen, en nu blijkt dat je karakter er ook voor iets tussenzit!

De boze heksen in je favoriete sprookje hadden het natuurlijk al langer door, maar er zijn weldegelijk manieren waarop je een beetje tijd aan je leven kan toevoegen. De klassieke tips om langer gezond te blijven, zijn gevarieerd eten, genoeg bewegen en veel glimlachen. Maar dat is niet alles! Volgens een studie uitgevoerd door de Universiteit van Boston is er ook een karaktereigenschap die je tijd op deze aardbol een beetje kan rekken.

Zo’n 13.000 mensen werden onderworpen aan een grondig onderzoek van urenlange interviews en analyse. Uiteindelijk kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat mensen die erg ambitieus zijn, gezonder zijn. En dus langer zullen leven!

Doelen zetten maar!

‘Het gaat allemaal om doelen stellen voor jezelf. Hoe verder je bereid bent om te gaan om die te bereiken, hoe meer ambitie je hebt. En wat blijkt: mensen met veel ambitie hebben 15,2 % kans om vroegtijdig te overlijden. Voor anderen met minder ambitieuze genen, is dat 36,5 %’, aldus Dr. Koichiro Shiba, die het onderzoek leidde.

Je weet dus wat je moet doen: to-dolijstjes maken!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '