Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Het softere broertje van Dry January kan een groot verschil maken.

Na Dry January: doe jij mee aan Damp January?

Annelies Hart

Tijdens de feestdagen drinken we al eens sneller een glaasje om te klinken op de liefde, de vriendschap of het nieuwe jaar. Net daarom werd januari omgedoopt tot Dry January, een maand waarin veel mensen de uitdaging aangaan om de alcoholische drankjes te laten staan. Is dat voor jou een iets te harde ommezwaai? Probeer dan Damp January eens.

Iedereen is ondertussen wel bekend met het concept van Dry January. Oorspronkelijk is deze uitdaging, waarbij je gedurende de hele maand januari geen alcohol drinkt, bedoeld om tegengewicht te bieden voor alle glaasjes die je tijdens de eindejaarsfeesten hebt gedronken. Een soort ‘zuivering’, dus. Al doet je lichaam dat, via de lever, eigenlijk ook al op natuurlijke wijze. Dry January is dus meer een challenge die je bewust laat worden van je alcoholgebruik.

Maar natuurlijk is het dan ook zo dat veel mensen vanaf 1 februari gewoon hun alcoholgewoontes terug opnemen waar ze gebleven waren op 1 januari. Uit een studie gepubliceerd in de National Library of Medicine blijkt dat Dry January geen invloed heeft op de drinkgewoonten van mensen gedurende het jaar en zijn effect op lange termijn dus mist. Net daarom wordt een nieuwe uitdaging in het leven geroepen: Damp January.

Softere versie

Je raadt het waarschijnlijk al: Damp January is de softere versie van zijn droge broertje. Deze uitdaging is minder uitdagend en extreem, waardoor hij ten eerste makkelijker is om te doen slagen en ten tweede ook beter vol te houden is eens het februari wordt. In Damp Januari draait alles om drinken met mate. Perfect dus als je alcohol in je leven wil houden, maar op zoek bent naar een gezonde(re) balans.

Het is voor vrijwel iedereen die positieve aanpassingen wil maken en alle gezondheids- en emotionele voordelen van minder drinken wil ervaren. Maar daarom niet alle alcohol uit hun leven willen bannen’, aldus Vedant Pradeep, de CEO en medeoprichter van Reframe, een app die is gemaakt om te helpen bij het verminderen of elimineren van alcohol. ‘Omdat je niet cold turkey gaat, is Damp January ook een geweldige (en veiligere) keuze voor iedereen die een dagelijkse drinker is of in het verleden moeite heeft gehad om te minderen met alcohol.’

De Reframe App is al beschikbaar voor iPhone-gebruikers en komt binnenkort ook naar Android.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '