Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Nee, je hoeft je niet de hele avond op het toilet te verstoppen!

Zo overleef je feesten bij de (schoon)familie als je verlegen bent

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Als je verlegen bent, brengen de feestdagen ongetwijfeld een reeks uitdagingen met zich mee: van een deftige conversatie voeren met je schoonvader tot niet te veel glaasjes achteroverslaan. Hoewel het erg verleidelijk klinkt om je op het toilet te verstoppen, kun je nog steeds proberen te genieten van de avond. Hoe je dat in godsnaam doet? Met onze survivalgids, uiteraard!

1. Leer je tekst uit het hoofd

Nee, daarmee bedoelen we niet de lyrics van Mariah Careys ultieme kerstplaat. Wel een paar eenvoudige vragen die je kunnen helpen het gesprek op gang te brengen. Bekijk de feestdagen als een date waarop je de persoon naast je aan de kersttafel gewoon wat beter wil leren kennen. Stel open vragen zoals ‘Welke reis wil jij graag maken in 2022?’ of ‘Wat zou jij graag als kerstcadeau krijgen?’. Tip: denk ook na over jouw antwoord, want de kans dat ze dezelfde vraag op jou afvuren, is erg groot!

2. Speel met de kinderen (of de hond)

Het makkelijkste publiek om te entertainen tijdens de feestdagen? De jongste garde van de familie! Zij vinden je namelijk meteen leuk als je een gezelschapsspel wil meespelen of samen een playbackvideo wil opnemen voor op TikTok. Zing je een valse noot of kraam je onzin uit? Dan kan hen dat hoogstwaarschijnlijk niets schelen. Zolang de sfeer maar top is!

3. Duik de keuken in om te helpen

Het is misschien niet het meest glamoureuze gedeelte van de feesten, maar door mee de afwas te doen, ontsnap je wel even aan alle drukte. Het is de ideale manier om op adem te komen van al die sociale verplichtingen. Bovendien weet je maar nooit wie jou komt vergezellen in de keuken.

4. Bemachtig de juiste stoel aan tafel

Heb jij een praatzieke tante in de familie? Dan is zij jouw partner in crime die avond. Door je voetjes onder de tafel te schuiven naast een extrovert persoon, maak jij het je tijdens de feesten extra gemakkelijk. Je tante staat namelijk zelf graag in de spotlight en vertelt dan ook met het grootste gemak over de avonturen die zij deze week meemaakte. Knikken en af en toe eens glimlachen volstaat. Handig, toch?

5. Hou een noodplan klaar voor als je het écht niet meer uithoudt

Net zoals de grootste sterren vaak stoppen op het hoogtepunt van hun carrière, kan ook jij perfect het feestje verlaten wanneer het nog volop aan de gang is. Ofwel ben je gewoon eerlijk tegen de gastvrouw of –heer, ofwel verzin je de beste smoes die je in je hebt. Als je die trouwens voor een afschuwelijke date kan bedenken dan kan je dat nu ook. Werkt geen enkele uitvlucht? Lees dan opnieuw tip twee en tel in stilte af tot de klok op 12 u slaat.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '