Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Irmy Photography

Ze delen ook hun ultieme tips voor meer zelfliefde.

Zussen Eva (36) en Nina Mouton (38) schrijven een self-love letter aan zichzelf: ‘Je bent heel gevoelig, maar dat is je superkracht’

De redactie

Jezelf graag zien is niet altijd makkelijk, maar zo mooi als het wel lukt! Flair deelt maar al te graag self-love letters: inspirerende woorden en liefdesbrieven van jezelf, aan jezelf. Voor de Flair Self-Love Summer schrijven zussen Eva (36) en Nina Mouton (38) een liefdesbrief aan zichzelf én delen ze hun beste self-lovetips.

De self-love letter van Eva

Lieve Eva,

Veel mensen worstelen met zichzelf in hun puberteit, maar bij jou waren je twintigerjaren een en al chaos en worsteling. Waarom was je niet socialer? Minder ongemakkelijk? Waarom had je zo weinig zelfvertrouwen? Je was zo streng voor jezelf en dacht iemand anders te moeten zijn. Je was ook streng voor je lijf. Sporten, dat was niet meer iets leuks, het moest! Je piekerbrein stond nooit stil. Jijzelf ook niet. Tien jaar lang tekende je wekelijks ‘Eva’s Gedacht’, zonder dat je vakantie nam. Geen wonder dat je uitgeput was en leed onder ­angsten en hyperventilatie.

Vandaag ben je je eigen liefste mama en zorg je voor jezelf.

Tot je tegen een gigantische burn-out aanliep. Doodmoe van alles, met daarop nog een flinke kwak onverwerkte rouw, omdat je ook na het overlijden van je tweeling bleef doorgaan. Dat gigantische verdriet wegduwde. Het enige ‘voordeel’ van tegen zo’n grote muur aanlopen, is dat je niet anders kan dan het radicaal anders doen. Je stopte een tijd met werken. Ging naar de diepte en bleef werken aan jezelf.

Nu weet je dat je op een andere manier naar de wereld kijkt en heel gevoelig bent, maar ook dat dat je superkracht is. Je hebt radicaal aanvaard wie je bent en dat brengt ontspanning en bevrijding met zich mee. Vandaag ben je je eigen liefste mama en zorg je voor jezelf. Ook als dat betekent dat je gaat trampolinespringen of kleien Op! Een! Werkdag! Je had het nooit voor mogelijk gehouden, maar je vindt steeds meer rust, speelsheid en zelfliefde. Al blijft het een gevecht, soms. Ook dat is menselijk, toch?

Je doet dat goed.

Liefs, Eva

De self-love letter van Nina

Liefste Nina,

Lang dacht je dat jij de perfecte jeugd had gehad. Fijne ouders, een warm gezin. Jij had geen trauma’s, toch? Tot je aan je opleiding tot therapeut begon en jezelf moest beginnen afpellen als een ui. Toen begon je in te zien dat jij, net zoals iedereen, wel blauwe plekken had. Het flinke meisje dat als peuter met brandwonden in het ziekenhuis terechtkwam en zich groot moest houden. De zestienjarige die voor iedereen probeerde te zorgen toen haar ouders scheidden. Dat meisje werd een pleaser, een perfectionist.

Je durfde op niemand te vertrouwen, en misschien nog wel het minst op jezelf.

Je durfde op niemand te vertrouwen, en misschien nog wel het minst op jezelf, al zag je dat zo niet. Pas op, je perfectionisme heeft je ook dingen gebracht. De drive om te studeren en je diploma te halen. De werklust om naast alles wat je deed een boek te schrijven. Het is niet enkel een valkuil, maar ook een kracht.

Na je scheiding heeft het je tijd gekost om terug op je ­voeten te landen. Maar daar sta je vandaag wel. Stevig en vol vertrouwen, in jezelf en in anderen. Je weet dat jij ­moeilijke emoties aankan. Dat jij jezelf kan geven wat je nodig hebt. Maar ook anderen je mag laten helpen.

Een deel van die kracht haal je uit het sporten. Voor het eerst doe je dat omdat je het leuk vindt, omdat je je fysiek én mentaal sterker voelt. Voor het eerst heb je je curves omarmd en kan je naar jezelf kijken en je sexy voelen. Soms, hè. De spiegel is niet altijd je vriend, dat is ook oké.

Ik ben trots op je.

Liefs, Nina

De self-lovetips van Eva en Nina

Wees je eigen beste vriend.

Geef je strenge innerlijke stemmetje een naam, laat het even razen en neem er dan actief afstand van. Je zegt toch ook niet tegen je beste vriendin dat ze maar beter haar best moet doen als ze een offday heeft? Wees je eigen beste vriend en geef jezelf begrip en tijd als je een slechte dag hebt

Wees mild voor jezelf.

Wees even lief voor jezelf als je voor je kinderen bent of voor je beste vrienden. We zijn veel milder voor anderen dan voor onszelf. Dat klopt niet.

Probeer eens iets nieuws.

Probeer af en toe iets nieuws, als een absolute beginner. Het houdt je nieuwsgierig, speels en brengt je uit je comfortzone. Neem tennisles, ook al bak je er niets van. Ga potten draaien, ook al trekt het eindresultaat op niets. Het is leuk om eens niet goed te moeten zijn in iets. Mislukken mag.

Doe een belofte aan jezelf.

Doe een dagelijkse belofte aan jezelf, iets heel kleins, en hou die belofte. Bijvoorbeeld: opstaan en meteen je bed opmaken. Elke dag tien minuutjes platte rust. Zo sta jij bewust voor wat jij belangrijk vindt en leer je vertrouwen op je eigen woord.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '