Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Laura Vleugels

Ze deelt ook haar ultieme self-lovetips.

Tessa Wullaert schrijft een self-love letter aan zichzelf: ‘Je zet jezelf altijd op de eerste plaats en zal jezelf nooit tekortdoen’

De redactie

Jezelf graag zien is niet altijd makkelijk, maar zo mooi als het wel lukt! Flair deelt maar al te graag self-love letters: inspirerende woorden en liefdesbrieven van jezelf, aan jezelf. Voor de Flair Self-Love Summer schrijft voetbaltalent Tessa Wullaert een liefdesbrief aan zichzelf én deelt ze haar beste self-lovetips.

De self-love letter

Hey Tessa,

Jij zegt wat je denkt. Onverbloemd. Altijd recht op doel, zoals een echte spits. Je zet jezelf altijd op de eerste plaats en zal jezelf nooit tekortdoen. Sommige mensen noemen dat egoïstisch, maar ik ben er trots op dat jij bent wie je bent en duidelijke grenzen kan trekken. Ik ben er zeker van dat dat bijdraagt tot je succes op en naast het veld.

Kritiek komt hard aan. Je bent ook maar een mens.

Het nadeel van zo zijn, is dat mensen vaak denken dat je een steen bent. Dat zijn de mensen die zonder nadenken kritiek sturen naar jou. Ze zeggen dat je beter zou stoppen met voetballen, emotieloos bent, over lijken zou gaan, niets van teamspirit kent... Dat jij thuis alles wel zal beslissen. Niets is minder waar. Als je de laatste jaren iets geleerd hebt, is het dat een goeie relatie compromissen nodig heeft, en die sluit je graag met je lief. Ook je hond Jean-Marie leerde je hoe je voor iemand anders kan zorgen en leerde je om af en toe rust te nemen, want anders blijf je maar voor tweehonderd procent gaan.

En emotieloos? Nee, dat ben je helemaal niet. Kritiek komt hard aan. Je bent ook maar een mens. Dat killerinstinct komt vooral op het veld naar buiten. Soms wou je dat mensen dat beter begrepen. Maar dan denk je maar: hoge bomen vangen veel wind. Vandaag zie jij jezelf graag, met je beste en slechtste eigenschappen, want ze maakten je tot de mens die je vandaag bent. En da’s er toch eentje om trots op te zijn.

Liefs xx

De self-lovetips van Tessa Wullaert

Ventileer

Als je met issues zit – slechte ­gedachten, (zelf)kritiek, frustraties... – blijf er dan niet mee zitten, maar ga ermee naar een dierbare en praat ­erover. ­Ventileren zorgt ervoor dat je er niet op blijft kauwen.

Relativeer

Als je in een slechte periode zit of er je iets overkomt, lijkt dat vaak het einde van de wereld. Besef dat er veel mensen zijn die het erger hebben dan jij. Relativeer wat je overkomt en weet dat zulke zaken passeren.

Omarm je kleine kantjes

Omring je met mensen die je graag zien om wie je bent en die je kleine kantjes omarmen. Zo zal je ook jezelf veel leuker vinden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '