Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Romy deelt haar ultieme self-lovetips voor de Flair Self-Love Summer.

Curvy model Romy: ‘Als mens ben je veel meer dan alleen maar een lijf’

De redactie

Omdat je nooit te veel zelfliefde kan hebben, trommelde Flair haar hoogstpersoonlijke self-love squad op om onze Self-Love Summer af te trappen. Zo kunnen de cijfers uit onze self-love-enquête uit 2023 nog meer stijgen en antwoordt na deze zomer elke Flairlezer ‘ja’ op de vraag ‘Ben jij ook zo verliefd op jezelf?’.

75 % van het Flairpubliek probeert zich bewust minder aan te trekken van wat anderen van hen vinden. Waar we tegenwoordig echt lak aan hebben? Lege likes op sociale media. Online populariteit is totaal niet meer waar we vandaag naar streven. Echte connecties zijn wat telt.

Dat is vast een van de redenen waarom 76 % zich vandaag overwegend gelukkig voelt in het leven, alsook het feit dat ruim 4 op de 10 actief aan een meer bodypositive mindset werken. Helaas staat 38 % nog niet zo positief in het leven, maar zelfs zij beseffen intussen wel dat ze beter verdienen. Dat is alvast een stap in de goede richting. Slechts 15 % ziet echt nog niet in hoeveel zelfliefde ze wel verdienen.

Dat er steeds meer diversiteit te zien is en vrouwen met verschillende lichamen getoond worden op (sociale)mediakanalen en in de modewereld, heeft een positieve invloed op mijn ­zelfbeeld.

Flairgezicht en curvy model Romy Schlimbach: ‘Dat er steeds meer diversiteit te zien is en vrouwen met verschillende lichamen getoond worden op (sociale)mediakanalen en in de modewereld, heeft een positieve invloed op mijn ­zelfbeeld. Hoe ik mezelf zie is echt veranderd. En ik ben ervan overtuigd dat dat voor andere vrouwen ook zo is. Vroeger zag je nergens vrouwen als ik. Dat gebeurt nu steeds vaker, zeker in Flair, waardoor meer verschillende types vrouwen het gevoel krijgen dat ze er mogen zijn. Net als ik kunnen andere vrouwen eindelijk denken: ik ben wél goed genoeg, of: als zij het kan, kan ik het ook. Daarom zijn voorbeeldrollen zo belangrijk en probeer ik er zelf ook eentje te vervullen voor vrouwen met rondingen.’

De ultieme self-lovetips van Romy

Focus op jezelf

Iedereen trekt zich soms op aan een goed voorbeeld. Dat is helemaal top, maar het is niet hetzelfde als je voortdurend met anderen vergelijken. Er is er maar eentje zoals jij, dus focus op jezelf. Kijk naar je eigen traject, ­dromen en doelen. Je laten inspireren mag zeker, maar doe het daarna lekker op je eigen manier.

Kijk naar het hele plaatje

Van je lichaam houden is belangrijk, en die vorm van zelfliefde verdient iedereen. Maar als mens ben je wel veel meer dan alleen maar een lijf. Kijk ook naar die andere zaken, zoals je talenten en je mooie karaktereigenschappen.

Focus op het positieve

Het is perfect normaal dat niet elke dag je beste dag is, maar probeer ook op de mindere dagen op het positieve te blijven focussen. Er zijn altijd zaken die wél goed lopen. Hou je bijvoorbeeld vast aan de mensen die je steunen of de dingen die je de laatste tijd hebt bereikt.

Tekst: Elien Geboers

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '