Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Renaat Nijs

Nele deelt haar ultieme self-lovetips voor de Flair Self-Love Summer.

Flaircolumniste Nele: ‘Gun jezelf die hulp, je bent het waard’

De redactie

Omdat je nooit te veel zelfliefde kan hebben, trommelde Flair haar hoogstpersoonlijke self-love squad op om onze summer of self-love af te trappen. Zo kunnen de cijfers uit onze self-love-enquête uit 2023 nog meer stijgen en antwoordt na deze zomer elke Flairlezer ‘ja’ op de vraag ‘Ben jij ook zo verliefd op jezelf?’.

Maar 12 % van de jonge mensen voelt zich elke dag trots op wie ze zijn. 7 op de 10 lezers geven aan goede en minder goede dagen te hebben. Dat is natuurlijk perfect normaal, al hopen wij vurig dat de goede veel talrijker zijn.

Het helpt natuurlijk niet dat 6 op de 10 mensen zichzelf omschrijven als een echte piekeraar. Zaken waar we ons vaak druk om maken? Ons lijf, onze carrière en financiën, ons ­gezinsleven en hoe we het doen in ons gezin. Een onderwerp dat onze Flaircolumnist Nele allang niet meer uit de weg gaat.

Jezelf die hulp gunnen en jezelf die hulp waard vinden, ook dat is een belang-rijke vorm van zelfliefde.

Mama en Flaircolumniste Nele Reymen: ‘Toen ik in een van mijn ­columns in Flair deelde dat ik me mentaal niet goed voelde tijdens mijn post-partumperiode, kreeg ik veel warme reacties. Steunende berichten, maar ook dm’s die me echt ontroerden omdat ze van mama’s kwamen die zich herkenden in mijn ­verhaal en eindelijk over hun gevoelens durfden te praten. Zo stuurde een mama me dat mijn column ervoor zorgde dat ze eindelijk aan haar omgeving durfde te vertellen dat ze het moeilijk had met het moederschap. Door erover te praten, voelen mama’s zich minder alleen. Ze durven veel sneller toe te geven dat het niet altijd goed gaat en dat ze hulp nodig hebben. Jezelf die hulp gunnen en jezelf die hulp waard vinden, ook dat is een belang-rijke vorm van zelfliefde.’

De ultieme self-lovetips van Nele

Wees mild voor jezelf

Natuurlijk doe je niet elke dag alles goed. Elke mama maakt fouten, en dat is niet meer dan normaal. Wees niet te streng voor jezelf en oordeel niet over je mama-zijn. We doen allemaal ons best, en dat is meer dan goed genoeg.

Aanvaard je post-partumlichaam

Na je zwangerschap en bevalling is je lichaam – soms tijdelijk – niet meer hetzelfde als daarvoor. Logisch, want je hebt net een baby uit je lijf geduwd. Aanvaard dat post-partumlichaam en gun jezelf ruim de tijd om je lijf weer in de plooi te krijgen op een manier waarop jij je er goed bij voelt. En dat hoeft echt geen kopie van je vroegere lichaam te zijn.

Las heel bewust me-time in

Even alleen op het toilet kunnen zitten kan een verademing zijn, maar als mama heb je wel recht op meer me-time dan dat. Dat hoeft geen weekendje wellnessen met je vriendinnen of een hele avond op restaurant te zijn, maar op z’n minst een bewust moment voor jezelf. Alleen al een halfuurtje per dag alles even uit handen geven en gewoon iets doen wat jij leuk vindt, zonder gejengel aan je hoofd, kan al een enorm verschil maken. Je verdient het écht.

Tekst: Elien Geboers

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '