Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Irmy Photography

Ze deelt ook haar ultieme self-lovetips.

Jacotte Brokken schrijft een self-love letter aan zichzelf: ‘Je geniet van je lijf en van wat het doet’

De redactie

Jezelf graag zien is niet altijd makkelijk, maar zo mooi als het wel lukt! Flair deelt maar al te graag self-love letters: inspirerende woorden en liefdesbrieven van jezelf, aan jezelf. Voor de Flair Self-Love Summer schrijft Jacotte Brokken een liefdesbrief aan zichzelf én deelt ze haar beste self-lovetips.

De self-love letter

Hey Jacotte!

(Ja, ‘hey’, ondanks wat enkele zure mensen ervan vinden dat jij met dat woord het weerbericht opent.) Op TikTok kom je de laatste tijd vaak video’s tegen van vrouwen die bergen beklimmen, rolschaatsen in croptops, death­riden of uit een vliegtuig springen – begeleid door dezelfde song met de lyrics ‘Fat people doing things’. Want, oh ja: niet dat het ertoe doet, maar alle vrouwen in die video’s zijn plussize. Ze hebben een maatje meer. Ze zijn dik. En je leeft voor die trend. Het zijn vrouwen die hun lichaam helemaal aanvaard hebben. En sinds een paar jaar kan jij zeggen dat jij ook tot dat clubje behoort. This is my anthem for 2023!

Natuurlijk vertelt de spiegel je soms ook iets anders. Als je de striemen op je buik spot. Als je ogen wat langer bij de cellulitis op je billen of de pukkels op je gezicht blijven hangen. En zeker als je je op-en-top heerlijk in je vel voelt, maar jezelf vervolgens op een foto ziet. Wat is het toch met groeps­foto’s? Hoe kunnen ze je in één klik weer zo onzeker maken? Maar op de meeste ­dagen ben je gewoon Jacotte. Met buik, met billen en met wiebelende bovenarmen. A fat person doing things. Zoals Baz Luhrmann het zei in je persoonlijke gids in alles wat je doet, ‘Everybody’s Free (To Wear Suncreen)​​​​​​: Enjoy your body, use it every way you can. Don’t be afraid of it or what other people think of it. It’s the greatest instrument you’ll ever own’.

Het is alsof je een kleine Pippi Langkous in je hoofd hebt. Die bij elke nieuwe uitdaging luidkeels zegt: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.’

Je geniet van je lichaam en van wat het allemaal doet. Of het nu Machu Picchu beklimmen is of ja zeggen tegen de grootste sprong in je carrière: op tv komen. Het is alsof je een kleine Pippi Langkous in je hoofd hebt. Die bij elke nieuwe uitdaging luidkeels zegt: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.’ Zo ben je geraakt waar je nu staat: dertig jaar, getrouwd en weervrouw. En gelukkig, dat ook. Ben je er al volledig? Zeker niet. Maar met Pippi op je schouder en Baz in je oor vind je absoluut de weg.

Liefs,

Jacotte

De self-lovetips van Jacotte Brokken

Iedereen doet maar wat.

Dankzij mijn opleiding kreeg ik een inkijkje in dat zogenaamd perfecte influencersleven en zag ik hoe zij een hele dag werk hebben voor dat ene perfecte kiekje of die ene reel. Sindsdien denk ik: oef, mijn ­leven is best oké zo. Sowieso probeer ik niet in de val van te veel verge­lijken te trappen, want geloof me: iedereen doet ook maar wat. Als je dat eenmaal inziet, word je milder voor je eigen gesukkel.

Draag de juiste maat.

Gooi kleding die te klein is gewoon weg of verkoop die via Vinted. Wacht niet tot zulke stukken je op magische wijze ooit weer passen, want dat geeft je alleen maar het idee dat er iets mis is met je. Verwen jezelf met mooie kleding in de juiste maat, waarin je straalt.

Luister naar je lichaam.

Soms heb je zo’n dag waarbij je bij het opstaan al voelt: dit wordt ’m niet. Ga daar eens in mee in plaats van ertegen te vechten. Doe een joggingbroek aan, eet die comfortfood, breng de dag samen met je guilty pleasure in de zetel door... Bij mij is dat nu ‘Million Dollar Island’! De volgende dag is sowieso een nieuwe dag, en naar alle waarschijnlijkheid ook een betere.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '