Home Lifestyle Dankzij deze website kan je van een schitterend uitzicht genieten zónder uit...

Dankzij deze website kan je van een schitterend uitzicht genieten zónder uit je bed te komen

Je kan gratis en voor niets door het slaapkamerraam van iemand anders loeren en al swipend de mooiste plekjes op aarde ontdekken.

© Pexels

Een van de zaligste kleine gelukjes die je op reis kan hebben, is verdrinken in het uitzicht dat je vanuit je hotelbed/tent/caravan/… kan bewonderen. Helaas zit dat er dit jaar niet voor iedereen in, maar het internet zou het internet niet zijn als het ook daar geen oplossing voor zou kunnen bieden. Enter: WindowSwap.

Terwijl zowat de hele wereld aan het strijden is tegen dat vieze coronavirus, gaan er heel wat creatieve duizendpoten en globetrotters op zoek naar andere manieren om tóch (virtueel) op reis te gaan. Zo kan je dankzij Google op virtueel avontuur gaan in de meest adembenemende nationale parken en schotelt AirPano je de mooiste 360°-foto’s en -video’s voor. Blijft die wanderlust bij jou de kop opsteken en begint het iets te hard te kriebelen om toch de toerist uit te hangen? Dan kan je het gloednieuwe platform WindowSwap een kans geven.

Net zoals Tinder

De naam verklapt het al: dankzij de website kan jij door een random vensterraam van iemand anders kijken. En het coolste moet nog komen, want het zit er dik in dat dat vensterraam zich ergens aan de andere kant van de wereld bevindt. Zo krijg je bijvoorbeeld de kans om van een prachtig uitzicht over New York te genieten of weg te dromen bij een Indiaas landschap. ‘Let’s face it, het zal een tijdje duren voordat we weer kunnen reizen en wakker kunnen worden met een prachtig uitzicht’, lieten de bedenkers weten in een interview met Campaign Asia-Pacific. ‘Dus waarom niet gewoon voyeuristisch reizen en door het raam van iemand anders naar buiten kijken?’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Allemaal goed en wel, maar welke voorwaarden zijn daar aan verbonden? Geen! Je kan gratis en voor niets en zónder je aan te melden gebruikmaken van het platform. Je swipet, net zoals bij Tinder, lukraak door de verschillende vensterramen en kan dankzij een 10 minuten lange video van je favoriete uitzichten genieten. Er wordt ook telkens vermeld naar wat je aan het kijken bent, zodat je de locatie eventueel aan je bucketlist kan toevoegen. Heb je zelf een mooi uitzicht vanuit je slaapkamerraam? Dan kan je dat delen op de website en ook anderen van jouw uitzicht laten meegenieten.

De place to be? www.window-swap.com

Lees ook: