Home Lifestyle Deze website laat je vanuit je luie zetel de meest prachtige panorama’s...

Deze website laat je vanuit je luie zetel de meest prachtige panorama’s (virtueel) bewonderen

© Sander Crombach

Onze bucketlist blijft maar aandikken en de kans is dan ook groot dat we nooit alle locaties van ons must visit-lijstje gaan kunnen schrappen. Gelukkig bestaan er anno 2020 al heel wat technologische snufjes die ervoor zorgen dat we ook zonder vliegtickets naar onze droombestemming kunnen afzakken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt? Je laptop of gsm.

Je kan je elke dag blind staren op de foto’s die op je Instagramfeed verschijnen, maar geef nu zelf toe: daar wordt niemand gelukkig van. Aangezien je koffers pakken en last minute op reis vertrekken nu ook niet echt een optie is, moeten we ons wel zien te vermaken met die stoffige fotoalbums en oude video-opnames. Ook tof, maar het is natuurlijk nog leuker als je je tóch heel eventjes in het buitenland kan wanen. De website AirPano komt nu dan ook meer dan ooit als geroepen.

360°-foto’s

Aan de hand van het online platform kan je vanuit je bureaustoel of luie zetel meteen (gratis!) naar het buitenland vertrekken. Dat kan je doen met de 360°-foto’s en -video’s die je op de website kan terugvinden. Zij geven je de mogelijkheid om op meer dan 600 verschillende locaties van een prachtig panorama te genieten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hoe je dat zelf kan uittesten? Simpel, je duikt in hun galerij op zoek naar jouw ultieme droomlocaties en klikt ze aan. Daarna kan je ze met behulp van je computermuis of vingers op je gsm-scherm zelf verkennen. Op de website staat ook een wereldkaart waarop je een aantal bestemmingen kan aanduiden en ontdekken. Bij elke locatie krijg je trouwens een uitgebreide uitleg over wat je aan het bekijken bent en wat er op de bestemming te beleven valt.

Onze favoriete locaties die je met behulp van de website kan bezoeken? De Salar de Uyuni in Bolivië, Lima in Peru, Spitsbergen in Noorwegen en de Sossusvlei in Namibië. Je kan je droomlocaties via AirPano zelf (virtueel) bekijken of de gebruiksvriendelijke app downloaden voor iOS.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: