https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle In deze 5 prachtige nationale parken kan je vanaf nu een avontuurlijke...

In deze 5 prachtige nationale parken kan je vanaf nu een avontuurlijke virtuele uitstap maken

© John Fowler & Mark Boss via Unsplash

Voorlopig mogen we – gelukkig maar! – nog genieten van een beetje frisse buitenlucht, maar alle reizen worden helaas wel afgeraden. Daarom werkt Google Arts & Culture vanaf nu samen met vijf Amerikaanse nationale parken om mensen op een veilige manier tóch te laten genieten van het prachtige buitenland. Dat doen ze met behulp van interessante en wondermooie virtuele rondleidingen. Wij weten dan ook al waar we na de coronacrisis heen willen: Utah!

Kenai Fjords National Park, Alaska

Met deze virtuele tour kan je adembenemende gletsjers, duizelingwekkende fjorden en ijsbergen in de wildernis van Alaska verkennen. Daal af in een ijzige kloof, kajak door majestueuze ijsbergen en zie hoe een gletsjer smelt en welke effecten de klimaatverandering op het prachtige gebied heeft. Kenai Fjords telt meer dan 40 gletsjers en de tour begint met een kijkje in Exit Glacier, een van de toegankelijke gletsjers in het nationale park.

Hawaii Volcanoes National Park, Hawaï

Een van de meest populaire nationale parken van Hawaï is nu volledig online toegankelijk. Met deze virtuele tour kan je de Nahuku Lava Tube, een grot gevormd door stromende lava, verkennen. Tijdens je ontdekkingstocht kan je ook genieten van het adembenemende uitzicht vanop de vulkanische kliffen aan de kust, ‘vliegen’ over een actieve vulkaan en de effecten van een uitbarsting uit 1959 zien. Hoe mooi!

Carlsbad Caverns National Park, New Mexico

Het Carlsbad Caverns National Park is gelegen in de Chihuahuan-woestijn in het zuiden van New Mexico en telt meer dan 100 fascinerende grotten. Tijdens de virtuele tour kan je een wandeling maken door die mysterieuze grotten, ongelooflijke rotsformaties bekijken en duizenden vleermuizen die in het grottensysteem leven gedag zeggen.

Bryce Canyon National Park, Utah

De prachtige, rode en oranje aardpiramides van dit beroemde woestijnlandschap zijn nu volledig toegankelijk vanuit je luie zetel. Met deze virtuele tour rond Sunset Point kan je genieten van de magnifieke sterrenhemel die boven het park hangt, de unieke rotsformaties van het park van heel dichtbij bewonderen en maak je zelfs een ritje op een paard tussen de bergen.

Dry Tortugas National Park, Florida

Dankzij de virtuele tour hoef je geen duikboot of watervliegtuig meer te boeken om de wondere wereld van het Dry Tortugas National Park te ontdekken. Bezoek het Fort Jefferson, zwem door het op twee na grootste koraalrif ter wereld, neem zelf een duikje en ga op ontdekkingstocht in een scheepswrak uit 1907.

[td_smart_list_end]

Meer thuisfun: