Home Lifestyle Food SANTÉ: nodig je vriendinnen of familie online uit voor een e-peritief

SANTÉ: nodig je vriendinnen of familie online uit voor een e-peritief

Via de smartphone samen klinken op een mooie en vooral coronavrije toekomst.

e-peritief
© #SHOWUS BY DOVE / GETTY IMAGES

Het zonnetje schijnt en dan krijgen we spontaan zin om een aperitiefje te gaan drinken op een terras met onze vrienden en familie. In deze coronatijden is dit uit den boze, dus werd het e-peritief het leven ingeroepen!

De lente is in aantocht en de temperaturen gaan stilaan richting de 15 graden, normaal gezien het ideale moment om dat eerste terrasje mee te pikken. Dat gaat nu niet en als verstandige burgers blijven we in ons kot. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet in groep kan genieten van een aperitiefje na een lange werkdag, online wel te verstaan! In Italië werd het e-peritivo of in het Nederlands: e-peritief in leven geroepen, en dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

FaceTime of Skype

Wat houdt dit nu in? Je neemt een glas, je doet er enkele ijsblokjes in, je vult het met een drank naar keuze, je neemt er een happeke bij (want zeg nu eerlijk: wat is een natje zonder droogje?) en je nestelt je op je eigen terras of in je zetel thuis. Als bijkomende stap neem je je smartphone en skype of FaceTime je met je vrienden of familie die op dat moment net hetzelfde doen. Zo kan je toch nog een beetje samen aperitieven en genieten van elkaars online gezelschap. Schol!

Lees ook: