Home Lifestyle 7 plekjes in Vlaanderen waar je van een schitterende zonsondergang kan genieten

7 plekjes in Vlaanderen waar je van een schitterende zonsondergang kan genieten

En neen, ze liggen niet aan de kust!

© Pexels

Niets is zo betoverend als een mooie zonsondergang op een zwoele zomeravond. Je kan daarvoor uiteraard naar de kust trekken, maar er zijn nog een heleboel andere betoverende plekjes in Vlaanderen waar je van een schitterende ondergaande zon kan genieten. Zorg jij voor het flesje wijn en een lekker kazeke?

De zon zien zakken in de zee, het is iets wat we allemaal al eens bewonderd hebben. En neen, je hoeft heus niet naar Santorini of Bali om een spectaculaire zonsondergang te bekijken. Ook in ons Vlaamse binnenland liggen er heel wat pareltjes waar je al picknickend van de perfecte zomeravond, inclusief een romantische zonsondergang, kan genieten. Wij verzamelden onze favoriete plekjes.

Sas4-Toren in Dessel

In de Kempen kan je op 37 meter hoogte van de mooiste zonsondergang van heel de provincie Antwerpen genieten. De Sas4-Toren in Dessel telt meer dan 200 treden en kijkt uit op een unicum in Europa: de drie kanalen Bocholt-Herentals, Dessel-Schoten en Dessel-Kwaadmechelen kruisen vlak voor de toren en zorgen tijdens zonsondergang voor een prachtige spiegel. Hoogtevrees of moeilijk te been? Onderaan de toren staat een webcam zodat je er toch van de spectaculaire zonsondergang kan genieten.

View this post on Instagram

Na 226 treden kan je op een hoogte van 37 meter genieten van een schitterend panoramisch uitzicht over onze regio. Deze ‘toeristentoren’ werd net over de gemeentegrens in #Dessel gebouwd nabij een uniek ‘kanalenkruispunt.’ Op deze plek komen maar liefst drie kanalen samen. Bovenop de toren heb je een schitterend zicht op de Kempense Meren die de afgelopen honderd jaar zijn gevormd onder invloed van de zandontginning. . Benieuwd wat #MooiMol nog meer te bieden heeft? Bekijk of bestel onze gratis brochure 'Visit Mol': www.visitmol.be/brochureVisitMol . #ZENinMol #kleinegenietmomentjes #indekempen #MooiMol #zilvermeer #sas4toren #visitmol #herinneringenmaken #zomerinmol #vakantieineigenland

A post shared by Visit Mol (@visitmol) on

Lommelse Sahara in Lommel

Geloof het of niet, maar ook België heeft een (mini)woestijn: de Lommelse Sahara. Het natuurreservaat in Lommel is meer dan 190 hectare (!) groot en ligt rondom een feeëriek meer. Het zandlanschap lijkt iets weg te hebben van de Sossusvlei, de woestijn die we in ‘The Lion King’ te zien krijgen, en straalt een en al romantiek uit. En alsof dat nog niet spectaculair genoeg is, kan je er elke avond van een bloedmooie zonsondergang genieten.

De Vlooybergtoren in Tielt-Winge

Ook in Tielt-Winge kan je in de hoogte van een spectaculaire zonsondergang genieten. De oneindige trap De Vlooybergtoren is een prachtig kustwerk van ingenieur Yves Willems en zal je misschien wel bekend voorkomen, want op en rond de stalen trap werden meerdere scènes van de legendarische reeks ‘Callboys‘ opgenomen. De toren is 11 meter hoog en schotelt je niet alleen een schitterende zonsondergang, maar ook een prachtig uitzicht over het Hageland voor.

Op de Dijle tussen Huldenberg en Werchter

Wie de zonsondergang op een avontuurlijke manier wil bewonderen, kan dat doen op het water! Het enige wat je daarvoor nodig hebt? Een kano of kayak! Ons favoriete plekje om ‘s avonds op het water te vertoeven? Op de Dijle tussen Huldenberg en Werchter. Je kan er heerlijk dobberen en van de stille natuur én een prachtig kleurenspektakel rondom jou genieten.

Helleketelbos in Poperinge

De zonsondergang in Vlaamse velden bewonderen doe je in het Helleketelbos in Poperinge. Daar kan je op een van de kleurrijke bloemenweides die her en der in het natuurgebied verborgen liggen van een romantische picknick genieten. Leg je dekentje tussen de bloedrode klaprozen en geniet van een kleurenspektakel dat zich zowel in de lucht als op de grond afspeelt.

De vijvers van Bellefroid in Leuven

Vorige maand kreeg de stad Leuven er met de vijvers van Bellefroid een natuurpareltje bij, want het privédomein werd omgetoverd tot een magisch wandelparadijs. De vijvers waren tot vorig jaar een onbekend en ondergewaardeerd stukje natuur, maar daar bracht Leuven nu verandering in. Ga je ze voor het eerst bezoeken? Wacht dan tot valavond om er neer te strijken met een zacht dekentje en een goed gevulde picknickmand om er in stijl van de ondergaande zon te genieten.

Tielrodebroek in Temse

Het Tielrodebroek is een gecontroleerd overstromingsgebied, ook wel potpolder genoemd, van de Schelde en ligt in de prachtige groene natuur van Temse. Rondom het natuurgebied ligt een wandeldijk waarop je van een adembenemend uitzicht over het typische rivierlandschap kan genieten. Met een beetje geluk kan je, wanneer het gebied onder water loopt, de zogenaamde ‘watervallen van Tielrode‘ spotten die tijdens het springtij tevoorschijn komen.

Meer mooie plekjes: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.