Home Lifestyle Wesley Sonck waagt zich morgen eindelijk aan ‘De Container Cup’

Wesley Sonck waagt zich morgen eindelijk aan ‘De Container Cup’

'Op mijn leeftijd ga je al een beetje achteruit.'

wesley sonck
© VIER

‘De Container Cup’ op VIER loopt helaas op zijn einde. Wekenlang gaven topatleten én BV’s het beste van zichzelf in een loodzware zevenkamp, onder het alziende oog van commentatoren Pedro Elias (46) en Wesley Sonck (41). Die laatste mag morgen bewijzen wat hij waard is.

Lopen, fietsen, gewichtheffen, roeien, golfen, schieten en monkey bars. Dat waren de zeven zware disciplines die 30 topsporters en tien bekende Vlamingen zo snel mogelijk moesten doen en dat in een grote container van 12 op 2,2 meter. Pedro Elias en Wesley Sonck zorgden voor de hilarische commentaar. Pedro mocht de spits eind april afbijten en deed dat in een mooie tijd van 15 minuten, 46 seconden en 65 honderdsten. Helaas kregen we deze beelden nooit te zien, maar Wesley kon het niet laten om af en toe met enkele van zijn sportieve prestaties in de container te lachen. Zo lukte het Pedro bijvoorbeeld maar om zeven monkey bars te nemen. Er was maar één iemand die het slechter deed en dat was de 58-jarige Erik Van Looy en dat was omdat zijn schouder uit de kom raakte.

Indrukwekkende buikspieren

Het is natuurlijk gemakkelijk om te lachen met iets dat je zélf nog niet gedaan hebt, en daarom kon Wesley dus niet achterblijven. Tijdens de allerlaatste uitzending van ‘De Container Cup‘, morgen donderdag 28 mei om 20u op VIER, zal de ex-Rode Duivel tot het uiterste gaan om een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. Pedro vertelde ons al in een interview dat Wesley nog altijd heel scherp staat. ‘Ik denk dat Wesley mee kan met de topatleten’, aldus Pedro. ‘Hij is natuurlijk gepensioneerd, maar hij doet voor de opnames telkens een ander truitje aan en kan het dan niet laten om zijn buikspieren te tonen. Als ik dan spaghetti bij me heb, rasp ik mijn gruyèrekaas op zijn wasbordje. Het is ongelooflijk irritant om als iets molliger persoon naast zo iemand te moeten zitten (lacht).’

Wesley is een echte golfkenner, dus daar verwachten wij alleszins een topscore. Hij heeft ook indrukwekkende biceps, dus de bench press zou ook een eitje moeten zijn. Hij schat zelf voetballers keihoog in, dus aan hem om hun eer hoog te houden. Wij zijn benieuwd!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.