Home Lifestyle KIJKTIP: topatleten en BV’s gaan tot het uiterste in ‘De Container Cup’

KIJKTIP: topatleten en BV’s gaan tot het uiterste in ‘De Container Cup’

Onder anderen Erik Van Looy, Pieter Timmers, Philippe Geubels en Remco Evenepoel nemen het tegen elkaar op in een unieke zevenkamp.

De Container Cup
© VIER

Sportliefhebbers zien al hun favoriete evenementen in het water vallen door de coronacrisis. VIER probeert die leegte nu op te vullen met het nieuwe programma ‘De Container Cup’. Daarin nemen tal van topatleten en BV’s het tegen elkaar op in een unieke zevenkamp.

De zomer staat normaal gezien bol van de sportevenementen, maar in 2020 is dit helaas niet het geval. Het coronavirus strooit serieus roet in het eten waardoor zowel de Olympische Spelen, het EK Voetbal als de Tour de France uitgesteld worden. Om de sportliefhebbers een beetje te troosten, zendt VIER het gloednieuwe programma ‘De Container Cup’ uit. Daarin nemen 30 Belgische topatleten en 10 bekende Vlamingen het tegen elkaar op in een unieke zevenkamp.

Zo snel mogelijk

De veiligheidsmaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden, worden mooi nageleefd, want dit sportevent vindt – zoals de naam al doet vermoeden – plaats in een grote container van 12 op 2,2 meter. De zeven disciplines waarin de deelnemers moeten uitblinken zijn lopen, klimmen, roeien, schieten, golven, gewichtheffen en fietsen. Deze uiteenlopende sporten moeten ze om beurt zo snel mogelijk na elkaar afleggen. Wie over het hele parcours de beste tijd en score neerzet, mag zich kronen tot de queen of king van de container.

De topatleten die tot het uiterste gaan in deze metalen doos zijn onder anderen Europees- en vice-wereldkampioen tijdrijden Remco Evenepoel, zilveren medaillewinnaar Pieter Timmers, Red Lions-aanvoerder Thomas Briels, veldrijder Toon Aerts, zwemster Fanny Lecluyse, wielrenner Victor Campenaerts, judoka Dirk Van Tichelt, voetbalster Tessa Wullaert. Naast deze bekende sporters geven ook een aantal BV’s waaronder Philippe Geubels en Erik Van Looy het beste van zichzelf in deze spannende uitdaging.

Grappige commentaar

Dit alles wordt aan elkaar gepraat en van grappige commentaar voorzien door twee bekende presentators: Pedro Elias en ex-Rode Duivel Wesley Sonck. De allereerste aflevering van ‘De Container Cup’ is vandaag, zondag 26 april, om 21u20 te zien op VIER. Niemand minder dan Pieter Timmers en Remco Evenepoel bijten de spits af. Daarna kan je elke dag om 20u een ander duo aan het werk zien.

Lees ook: