Home Lifestyle KIJKTIP: 5 Netflixfilms en -series voor wie ‘Tiger King’ maar niet uit...

KIJKTIP: 5 Netflixfilms en -series voor wie ‘Tiger King’ maar niet uit z’n hoofd kan zetten

Mis jij stiekem ook Joe's haarmatje en legendarische oneliners?

© Netflix

Mis je de oneliner ‘Carole f*cking Baskin‘ nu je ‘Tiger King’ gebingewatcht hebt? Kan je de tattoos van John Finlay maar niet uit je hoofd zetten en heb je nog steeds nachtmerries over Joe Exotics haarmat? Wel, dan hebben we goed nieuws, want op Netflix staan er nog een aantal films en series die zeker niet mogen onderdoen voor het gekke programma. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

1 / 5
Wild Wild Country
Voyeur
Don’t F**k With Cats: Hunting an Internet Killer
Making a Murderer
Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
Wild Wild Country
Wild Wild Country

Geen blonde zookeeper met haarmat, wel een klein Indiaas mannetje met baard staat in de Netflixdocumentaire ‘Wild Wild Country’ centraal. De zesdelige reeks neemt je samen met de controversiële Indiase goeroe Bhagwan Shree Rajneesh, beter bekend als Osho, mee naar Oregon. Daar richtte de man samen met zijn assistent Ma Anand Sheela een utopische stad op waar hij zijn religieuze Rajneeshpuram-gemeenschap verder uitbouwde en volgelingen (in oranje gewaden) naartoe trok.

Voyeur
Voyeur

Fans van de eigenzinnige ‘Tiger King’-cast zullen sowieso ook dol zijn op de Netflixfilm ‘Voyeur’. De filmmakers volgen de New Yorkse journalist Gay Talese. Hij ontdekte dat een zekere hoteleigenaar Gerald Foos zijn hotel uitbaat met maar één doel: het bespioneren van zijn klanten. In elke kamer hangen camera’s waarmee hij iedereen 24 op 7 in de gaten kan houden. En het wordt nog enger wanneer blijkt dat Foos zag hoe iemand een moord pleegde in een van de kamers en daar nooit aangifte van deed…

Don’t F**k With Cats: Hunting an Internet Killer
Don’t F**k With Cats: Hunting an Internet Killer

Katten en misdaad? Het kan ons duidelijk bekoren. De misdaaddocumentaire ‘Dont F**k With Cats’ die vorig jaar op Netflix verscheen, is er nog zo eentje van dat kaliber. De reeks volgt een groep amateuristische detectives die een klopjacht houden op Luka Magnotta, een man die in 2010 internationale bekendheid verwierf omdat hij een video deelde waarin te zien is hoe hij twee kittens vermoordt. De serie krijgt een verontrustende wending wanneer Magnotta nóg moordlustiger wordt en ook mensen begint te viseren.

Making a Murderer
Making a Murderer

Nog zo’n documentairereeks die net zoals ‘Tiger King’ furore maakte, is ‘Making a Murderer’. De tweedelige misdaaddocumentaire ging vijf jaar geleden in première en vertelt het verhaal van twee mannen, Steven Avery en Brendan Dassey, die beiden waarschijnlijk vals beschuldigd werden voor (poging tot) moord en uiteindelijk onrechtmatig achter de tralies belandden.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

De misdaden van Joe Exotic vergelijken met die van Ted Bundy gaat misschien net een brug te ver, maar hoeveel mensen en tijgers hij (en Carole Baskin?) in totaal zelf in zijn dierentuin heeft begraven, zal een goed bewaard geheim blijven. Toch is ‘Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile’ een echte aanrader voor ‘Tiger King’-fans. Alleen al voor de puike acteerprestatie van Zac Efron is de film trouwens de moeite waard.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.