Home Lifestyle Opnames van ‘Familie’ gaan op dinsdag 2 juni weer van start

Opnames van ‘Familie’ gaan op dinsdag 2 juni weer van start

Dankzij de zogenaamde circle of trust blijft fysiek contact tussen bepaalde duo's mogelijk.

familie
© VTM

Op de eerste nieuwe afleveringen van ‘Familie’ is het nog even wachten, maar de acteurs zelf kunnen bijna weer aan het werk. VTM maakte namelijk vanochtend bekend dat de opnames op dinsdag 2 juni opnieuw van start gaan. Al zullen deze er wel iets anders uitzien dan normaal…

Voor de cast en crew van ‘Familie’ is het bijna zover. Op dinsdag 2 juni gaan de opnames weer van start in de studio’s in Lint. Al zullen deze er iets anders uitzien dan normaal dankzij de strenge veiligheidsmaatregelen en daarnaast werd er ook een zogenaamde circle of trust in het leven geroepen. Hier laten bepaalde acteurs één collega toe in hun bubbel. Zo blijft fysiek contact mogelijk bij bepaalde duo’s zoals bijvoorbeeld Véronique en Lars of Mieke en Niko. Plottwists op vlak van romances zoals bijvoorbeeld vreemdgaan, zit er dus zo direct niet in. Verder zullen de acteurs die niet in elkaars bubbel zitten de afstand van anderhalve meter moeten respecteren.

Strenge veiligheidsmaatregelen

De scenarioschrijvers van de VTM-serie waren de afgelopen weken wel druk aan het werk. Zo werden bepaalde scènes indien nodig herschreven of aangepast volgens de regels van social distancing. Ook tijdsbepalingen werd geschrapt of aangepast. Verder zullen we na de zomer, wanneer het nieuwe seizoen van ‘Familie’ begint, een aantal acteurs iets minder zien. Enkele oudere acteurs zoals Annie Geeraerts (Anna), Ray Verhaeghe (Albert) en Jaak Van Assche (Alfons) worden tijdelijk niet meer verwacht. Janine Bischops (78) keert wel nog terug naar de set. Haar personage Brigitte zit namelijk in een spannend plot verwikkeld. Ook plaatsen zoals de Foodbar en de Jan & Alleman zullen er minder vol uitzien, want het aantal figuranten wordt beperkt tot een minimum.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het zal dus niet alleen voor de acteurs een aanpassing worden, maar ook voor de crew zelf. Ook zij moeten 1,5 meter afstand houden en zij zullen continu een mondmasker dragen. De acteurs zelf zullen, wanneer de camera’s niet aan het draaien zijn, eveneens een masker moeten opzetten. Daarnaast zal er voldoende handgel voorzien worden, blijven de deuren steeds open en is er sprake van eenrichtingsverkeer in de wandelgangen en op de set.

Lees ook: