Home Lifestyle 5 shows om te bingen als je ‘Blind Gekocht’ mist

5 shows om te bingen als je ‘Blind Gekocht’ mist

Béa en Bart kunnen we je niet schenken, maar met deze programma's is je honger naar interieurmake-overs wel gestild.

blind gekocht
© VIJF/Netflix

Woensdag was ‘Blind Gekocht’-dag, tot Dina Tersago vorige week een streep trok onder het tweede seizoen. Het gemis van Béa en Bart kunnen we niet wegnemen, maar met deze shows is je honger naar home makeovers even gestild.

1 / 5
The Block Australia
Interior Design Masters
Honey I Bought the House
Stay here
Een frisse start met vtwonen
The Block Australia
The Block Australia

Als je van ‘Blind Gekocht’ houdt omdat het de perfecte mix is van home makeovers en een beetje drama, dan is ‘The Block Australië’ sowieso je ding. De deelnemende koppels die elk een appartement in een blok verbouwen, durven weleens met elkaar in de clinch gaan. Zij die ooit de Australische versie van ‘Blind Getrouwd’ zagen, weten dat men Down Under wel houdt van wat – al dan niet in scène gezette – sensatie en dat is in ‘The Block’ niet anders. Luchtig entertainment zoals we ‘t graag hebben!

Seizoen 13 van ‘The Block Australia’ loopt nu op VIJF. Je kan seizoenen 11,12 en 13 volledig bekijken op VIJF.be. 

© VIJF

Interior Design Masters
Interior Design Masters

‘Interior Design Masters’ is een wedstrijd tussen aspirant-interieurontwerpers. In elke aflevering transformeren de kandidaten een ruimte – denk: een restaurant, kapsalon,… – van shabby tot chic in de hoop de volgende Bart Appeltans te worden een contract bij een chic hotel in de wacht te slepen.

Je vindt het eerste seizoen van ‘Interior Design Masters’ op Netflix. Er zou dit jaar een tweede seizoen aankomen, maar het is uiteraard af te wachten of dat nog lukt. 

© Netflix

Honey I Bought the House
Honey I Bought the House

Geen make-overs in ‘Honey I Bought the House’, wél een heel spannende huizenjacht. In dit programma krijgen Britse koppels 15.000 pond voor de aankoop van hun eerste huis, maar dan moet een van hun tweeën binnen de drie weken een huis vinden zonder hulp van de ander én moet de partner akkoord gaan met de keuze. Voel je the drama al hangen?

Seizoen 2 van de Britse reeks speelt nu op Vitaya en verschijnt tegelijkertijd op VTM GO.

© DPG Media

VTM GO

Stay here
Stay here

Béa en Bart heten in ‘Stay Here’ Genevieve en Peter en hun rollen zijn net omgekeerd dan die van onze Vlaamse vrienden: de man doet de zakelijke kant, terwijl de vrouw het interieur voor haar rekening neemt. Peter en Genevieve helpen verhuurders die meer uit hun pand willen halen door het een upgrade te geven.

Je vindt het eerste seizoen van ‘Stay Here’ op Netflix. 

© Netflix

Een frisse start met vtwonen
Een frisse start met vtwonen

Verhuizen is de hel, behalve als je geholpen wordt Sieg De Doncker en twee professionals ondertussen je nieuwe woning restylen. Dat is het format van ‘Een frisse start met vtwonen’, een programma waar je bakken inspiratie en goesting in een interieurmake-over aan overhoudt.

Je vindt alle seizoenen op VTM GO. 

© DPG Media

Meer kijktips: