Home Lifestyle KIJKTIP: Q2 zendt ‘Locked Up’ uit, de voorganger van ‘La casa de...

KIJKTIP: Q2 zendt ‘Locked Up’ uit, de voorganger van ‘La casa de papel’

Fans van 'La casa de papel' en 'Gent West' kunnen de Spaanse serie sowieso smaken.

Locked up
© Medialaan

Voor hij wereldwijd bekend werd dankzij ‘La casa de papel’, scoorde Álex Pina in eigen land met ‘Vis a vis’, een serie over een vrouwengevangenis. Onder de titel ‘Locked Up’ scoort de reeks nu ook internationaal. Vanavond zendt Q2 de eerste aflevering uit, maar je moet er wel eventjes voor wakker blijven.

Samen met Esther Martínez Lobato, de vrouw die ook aan zijn zijde zat voor ‘La casa de papel’, schreef de Spaanse Álex Pina een serie die zich afspeelt in een vrouwengevangenis. Mocht je denken dat Pina een Spaanse versie maakte van ‘Orange Is the New Black’, think again: ‘Vis a vis’ is nog donkerder en gewelddadiger dan de Netflixserie en mist het komische kantje dat ‘OITNB’ zo populair maakte. Een vergelijking met het Vlaamse ‘Gent West’ lijkt meer op z’n plaats.

Al valt er wel een grote gelijkenis met de Netflixserie op: net als in ‘Orange Is the New Black’ is het hoofdpersonage in de Spaanse serie een blanke, blonde vrouw die helemaal niet in de gevangenis lijkt te passen. Macarena Ferreiro komt achter de tralies terecht door haar geliefde – nog een gelijkenis – die haar medeplichtig maakt aan schriftvervalsing. Ze beseft al snel dat ze zal moeten veranderen als ze haar gevangenisstraf heelhuids wil doorkomen.

Gekende gezichten

Fans van ‘La casa de papel’ zullen in ‘Vis a vis’ twee gezichten herkennen, het ene al wat leuker dan het andere. Alba Flores, ofwel Nairobi, speelt in de dramareeks Saray Vargas, een Roma-vrouw die vijf jaar kreeg voor moord. Nawja Nimri, die de onuitstaanbare politie-inspecteur Alicia Sierra speelt in ‘La casa de papel’, is in ‘Locked Up’ dé vrouw waar alle gevangenen voor vrezen, Zulema Zahir. Het hoofdpersonage wordt vertolkt door Maggie Civantos, die je kan kennen van een andere Spaanse Netflixserie, ‘Las chicas del cable’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Q2 zendt vanavond aflevering 1 van het eerste seizoen van ‘Locked Up’ uit. Je zal wel wakker moeten blijven tot 22u50. Geen nood als dat iets te laat is voor jou, de eerste drie seizoenen van de serie zijn integraal te bekijken op VTM GO.

Meer kijktips: