Home Lifestyle Vrouwen mogen eindelijk met de auto rijden in Saudi-Arabië

Vrouwen mogen eindelijk met de auto rijden in Saudi-Arabië

Ze kunnen vanaf juni 2018 hun rijbewijs halen.

Vrouwen mogen binnenkort eindelijk achter het stuur kruipen in Saudi-Arabië. Koning Salman keurde een decreet goed waardoor ze vanaf 2018 hun rijbewijs mogen halen.

Het is officieel in Saudi-Arabië niet verboden voor vrouwen om met de auto te rijden. Het is in de praktijk echter onmogelijk omdat ze geen rijbewijs kunnen halen. Islamitische geestelijken willen geen vrouwen achter het stuur omdat ze vrezen dat dit tot losbandigheid zal leiden.

Regels

Koning Salman keurde nu eindelijk een decreet goed dat hier vanaf juni 2018 verandering in zal brengen. Tegen die tijd moet er nog heel wat gebeuren in het land. Zo willen ze rijscholen voor vrouwen oprichten en duidelijke regels opstellen voor mannelijke politieagenten over hoe ze met vrouwelijke bestuurders moeten omgaan.

Toestemming

Dit is een stap in de goede richting, maar helaas hebben vrouwen in Saudi-Arabië nog steeds heel weinig vrijheid. Zo moeten ze de toestemming vragen aan hun vader of broer als ze willen werken, reizen, studeren of een verrichting bij de bank doen. Deze beperkingen zijn pure discriminatie en wij vinden dit een grote schande, want Beyoncé had gelijk toen ze zong: ‘Who run the world? Girls!’

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.