Home Lifestyle Jobs BACK TO WORK: 9 tips om na je vakantie weer op dreef...

BACK TO WORK: 9 tips om na je vakantie weer op dreef te komen

1. Ga schaamteloos in je vakantiekledij naar het werk 😎

Werken na vakantie
© Getty

Aan alle mooie liedjes komt een einde en jammer genoeg ook aan je vakantie. Ga jij na een welverdiende verlof binnenkort ook weer aan het werk? Dan kan je ongetwijfeld een beetje motivatie gebruiken om je eerste werkdag – in de mate van het mogelijke – met een grote smile te overleven. Wij geven enkele tips om er weer voor de volle 100 % in te vliegen.

Elk jaar neem je jezelf aan het het begin van de vakantie voor om niet met tegenzin uit te kijken naar je laatste vakantiedag, maar als het puntje bij paaltje komt en je weer aan het werk moet, kan je het niet laten om de avond voordien een hele avond te zagen tegen je lief of ouders. Met deze negen tips lukt het je misschien toch om na je vakantie weer helemaal op dreef te komen. Good luck!

1. Ga schaamteloos in je vakantiekledij naar het werk

Het is niet omdat je vakantie achter de rug is dat je ook meteen die zomerse vibes samen met je koffers op de zolder of in de kelder moet gooien. Zet je grootste zonnebril op en doe een kleurrijke rok of blouse aan om toch nog eventjes in de vakantiestemming te blijven, ook al krijg je van je collega’s enkele jaloerse blikken in jouw richting. #yolo!

2. Pik op je eigen tempo de draad weer op

En verdwaal niet in de honderden mails die in je inbox op jou zitten te wachten. Het is niet de bedoeling dat je die als een gekkin gaat beantwoorden, want ze zitten tenslotte toch al veertien dagen in je inbox te wachten. Een dagje langer kan dus heus geen kwaad.

3. Stel je concentratie niet op de proef

Na twee weken zon, zee en strand kan de dagelijkse sleur hard aankomen. Het is dan ook doodnormaal dat je tijdens het werken weer even wegdroomt bij die knappe beach boys of zoete sangria. Ga vanaf dag één niet meteen tot het uiterste en stel je concentratie niet op de proef door jezelf te dwingen om je werk weer perfect uit te voeren. Relax!

4. Schep op over je o zo toffe vakantie

Nadat je wekenlang de vakantieverhalen van je collega’s hebt moeten aanhoren, is het nu tijd om zelf eens te stoefen over je verlof. Vertel honderduit over dat parelwitte strand waar je je bruine kleurtje aan te danken hebt en maak ze jaloers met enkele toffe vakantiekiekjes. Wedden dat je je meteen een pak beter voelt?

5. Neem niet meteen afscheid van je vakantie

Het zou zonde zijn om je vakantie na je eerste werkdag meteen te vergeten. Houd daarom je vakantiegewoontes nog even aan en geniet als je thuiskomt van een lekker aperitiefje en breng een bezoekje aan je lokale ijsboer om ook daar nog even van na te genieten van die zomerse vibes.

6. Maak ook op je werk nog gebruik van je reisgids

Op vakantie snuif je veel nieuwe culturen en gewoontes op en die gaan vaak gepaard met een hoop nieuwe voornemens of toffe ideetjes. Nu die ideetjes en voornemens nog fris in je geheugen zitten, kan je er dus maar beter meteen werk van maken. Stel dat project waar je al zo lang over droomt voor of plan met je collega’s een toffe after work in.

7. Plan een nieuwe reis

Het klinkt misschien gek, maar ga gewoon meteen op zoek naar een nieuwe reisbestemming! Zo heb je iets om weer naartoe te werken en om voor te sparen, natuurlijk. Kan je nu al niet meer wachten op de volgende zomervakantie? No stress, want er zijn nog een heleboel andere dingen om naar uit te kijken! Denk maar aan 11 november of Kerstmis!

8. Spaar enkele vakantiedagen op

Zo kan je die de week na je vakantie al meteen inplannen. Het is niet evident om na twee weken nietsdoen opeens weer fulltime aan het werk te gaan. Neem dus nog een dagje extra verlof of werk de week na je vakantie een paar halve dagen, zodat je nog even kan bekomen van die jetlag én je kleren en bikini’s kan wassen.

9. Proef nog even van een vakantielunch

Na twee weken tapas en dame blanches is je summer body weer helemaal uit balans en dat is helemaal oké! Sla niet meteen aan het diëten en smul ook op het werk nog enkele dagen van het buffet. Geen restaurant op het werk? Neem dan zelf een pastasalade mee of ga met je collega’s lunchen op een terrasje! Zo houd je je vitamine D-gehalte on point en kan je ook tijdens de werkuren van een (alcoholvrije) cocktail nippen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.