Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ian Schneider via Unsplash

Hoelang is het al geleden dat je nog eens met je mama op reis ging?

7 verdomd goede redenen om nog eens met je mama op reis te gaan

Je kent het wel: je gaat met je vriendinnen naar Barcelona, met je lief naar Parijs en tussendoor met de collega’s op teambuilding in Noord-Frankrijk. En dat terwijl je mama wacht op een postkaartje dat je bent vergeten op te sturen of zich na je reis ontfermt over de was. Misschien wordt het weleens tijd dat je ook met haar een tripje naar het buitenland maakt, gewoon om haar te bedanken of om de zeven onderstaande redenen.

Hoelang is het al geleden dat je nog eens met je mama op reis ging? Juist, veel te lang. Misschien heb je er geen tijd voor, zijn de centjes eventjes op of botsen jullie gewoon net iets te veel om er een toffe reis van te maken. Toch zijn er ook heleboel goede redenen om voor een paar daagjes naar het buitenland, de zee of de Ardennen te trekken.

Het is de perfecte manier om al die vergeten Moederdagen in te halen.

Het is volgende week, dinsdag 15 augustus Moederdag voor alle Antwerpse mama’s. Het ideale cadeau om je mama te geven op deze speciale dag? Qualitytime, en geen manier beter dan op reis! Kom je niet uit Antwerpen? Dan zal je een weleens vergeten zijn een bloemetje of doosje pralines te kopen voor een andere Moederdag. Hoewel je mama telkens benadrukt dat die kleine attenties helemaal niet nodig zijn, weten we allemaal dat iedereen al eens graag in de watten wordt gelegd. Boek daarom een verrassingsreisje of stel haar op een doodgewone maandagavond voor om voor een paar dagen naar Amsterdam te gaan. Wedden dat ze meteen ‘ja’ roept?

Je kan haar nieuwe dingen aanleren.

Installeer Instagram op haar smartphone en maak samen enkele vakantiekiekjes waarmee ze op sociale media kan experimenteren. Leer haar hoe ze die hoed uit de souvenirwinkel met haar jurk kan combineren of hoe ze haar haren op een originele en praktische manier kan vlechten.

Je hebt nieuwe gespreksonderwerpen om over te praten.

Op reis is er altijd wel iets waar je over kan praten. Kies samen een terrasje uit en kijk (of keur) voorbijgangers, bespreek welke reizen jullie nog willen maken en welke toekomstplannen jullie hebben. Ook na jullie tripje valt er nog heel wat te praten, want het is nu eenmaal plezant om je familieleden en vriendinnen jaloers te maken met jullie reis.

Je kan schaamteloos oude koeien uit gracht halen of praten over serieuze dingen.

Op reis is er – naast de ober van jullie favoriete cocktailbar – niets of niemand die jullie gesprekken kan onderbreken. Het ideale moment om oude en hilarische herinneringen naar boven te halen of om eindelijk toe te geven dat je relatie helemaal niet zo vlot loopt als je laat uitschijnen.

Maak van de gelegenheid gebruik om haar duidelijk te maken dat ze wel degelijk heel belangrijk voor jou is.

Ondanks dat je dat niet altijd wil toegeven. Trakteer haar op een koffietje, stel voor om naar de sauna te gaan of zeg haar gewoon klaar en duidelijk dat je van haar houdt en ze heel veel voor jou betekent. We weten allemaal dat we die woorden veel te weinig luidop zeggen. Het klinkt misschien stom, maar probeer het tijdens je reisje toch aan te vinken op je bucketlist.

Je kan ook dingen van haar bucketlist schrappen.

Heeft ze nog nooit op een tandem gezeten? Doen! Durfde ze nooit eerder sushi te eten? Doen! Wilde ze altijd al naaktzwemmen? Doen! Ook je mama heeft het recht om aan haar bucketlist te werken nu jij – ongeveer – oud en wijs genoeg bent en voordat het misschien fysiek niet meer mogelijk is.

Het is de ideale gelegenheid om die wazige foto’s in de hal te vervangen.

Maak nieuwe foto’s, leg leuke momenten vast en maak mooie herinneringen. Je zal er later enorm dankbaar om zijn dat je die herinneringen met je mama hebt kunnen maken. Ze kunnen je misschien zelfs aanzetten om meteen een nieuw reisje vast te leggen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '