Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© David Marcu via Unsplash

6. Je bent een amateur in het nemen van openbaar vervoer.

Elke dag op de fiets? Dan herken jij deze 7 struggles zeker en vast

Voor elke verplaatsing, al is het met dat immense pakket naar het postkantoor, grijp jij naar jouw fiets. Plooi- en bakfietsen irriteren je mateloos, net zoals die opwaaiende poncho als bescherming tegen het slechte weer deze zomer. Je bent ondertussen een pro in banden oppompen en fietskettingen repareren, maar toch komen sommige struggles steeds weer naar voren.

Je bent met bijna geen enkel weer tevreden.

Als weervrouw Jacotte op een doodnormale zomerdag (zomer hé!) regen voorspelt, hoop je uit de grond van jouw hart dat ze met je voeten aan het rammelen is. Dat in combinatie met toch wel drukkende temperaturen, zorgt ervoor dat je in no time een vogelnestkapsel op je hoofd hebt en als een verzopen waterkieken aankomt op het werk. Bye, goede indruk. Maar hé, te koud is ook niet goed!

Jouw stalen ros terugvinden aan het station, is alsof je loopt te zoeken naar een naald in een hooiberg.

En wanneer je z’n stalplek eindelijk gevonden hebt, blijft je stuur nog haken in de bedrading van een andere fiets ook.

Mensen met een elektrische fiets gun je geen blik.

Oké, ze mogen jou gerust inhalen, maar als ze na hun inhaalmanoeuvre nog eens triomfantelijk omkijken met zo’n ‘kom op, je bent nog jong’-blik, wil je ze het liefst van al omver rijden.

Je vindt communicatie met andere fietsers best moeilijk.

Een auto beschikt over pinkers, maar fietsers moeten het vooral doen met oogcontact of een aarzelend uitgestoken arm. Niet altijd makkelijk! Je geeft geregeld pas op het laatste nippertje aan welke straat je wil inslaan. Dan moeten jouw tegenliggers alle remmen dichtgooien om toch op tijd tot stilstand te komen. Oeps...

In iemands wiel fietsen, zie je al lang niet meer als een gemene streek, maar als een noodzaak.

Inmiddels ken je alle kneepjes van het vak door die jarenlange ervaring als fietser. Te veel wind? Zoek een slachtoffer om achter te bollen of maak jezelf zo klein mogelijk. Languit op je stuur gaan liggen, doet je ontpoppen tot de Wout van Aert van de fietsostrade.

Een MoBIB-kaart, wat is dat?

Doordat jij voor elke gelegenheid naar de tweewieler grijpt, ben je een amateur in het openbaar vervoer nemen. Meer dan eens neem je de bus in een totaal verkeerde richting of wordt er op jouw treinticket ‘verdwaalde reiziger’ geschreven.

Je weet dat je niet kan terugvallen op het excuus van ‘de zwakke weggebruiker’.

Toch kan je het niet laten om af en toe eens goed te roepen naar een automobilist die niet de moeite neemt te stoppen om jou te laten oversteken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '