Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Jamie Photo via Unsplash

Trek die regenboots aan en geniet!

7 goede redenen om toch te gaan wandelen in de regen

Dewy De Leeneer

Ja, het is triest. We vliegen de maand augustus in met wind en regen. En al ziet het ernaar uit dat er niet meteen vrolijk zomerweer op komst is, toch laten we die druppels niet aan ons gemoed prutsen. Had jij een leuke wandeling gepland maar blijf je die maar uitstellen doordat de weergoden ons niet goed gezind zijn? Deze zeven goede redenen om te gaan wandelen in de regen doen je misschien tóch die wandelschoenen aantrekken.

Zoals Ingeborg het ooit zo mooi verwoordde: door de wind, door de regen, dwars door alles heen. Ons Belgenlandje mag dan overspoeld worden met de ene regenbui na de andere, het beste dat we kunnen doen is onze zomerplannen gewoon verderzetten! Je hoeft die wandeling dus niet uit te stellen en daar geven wij je zeven goede redenen voor.

Je hebt de weg voor jezelf.

Op zonovergoten, warme dagen moet je die prachtige natuurparken en wandelroutes delen met véél andere mensen. Maar als het regent is het kalmer op de wandelwegen, waardoor je extra kan genieten van de uitzichten, de rustplekjes en jezelf of je wandelcompagnon.

De geur van regen in de zomer.

Die typische geur van regen in de zomer is toch echt geweldig? Bovendien zijn er op veel wandelroutes andere geuren die je zintuigen prikkelen, denk maar aan de geur van bloemen en struiken, natuur op en top.

Misschien zie je wel een regenboog.

Af en toe durft de zon weleens te piepen, dus de kans dat je in de zomer gaat wandelen wanneer het regent en een regenboog spot is écht niet zo klein. En het zien van een regenboog is telkens opnieuw een magisch moment, toch?

Eens een andere outfit.

Je kan eindelijk die coole regenboots of stijlvolle regenjas eens uit de kast trekken. Die staan daar toch niet voor niets! En heb je geen wandelgoodies in je kast hangen? Dan kan je gewoon een toffe paraplu meenemen. Deze zomerse exemplaren vrolijken je outfit wat op!

Je huid straalt erdoor.

Als het regent is er een hoge luchtvochtigheid, wat goed zou zijn voor je huid. Die wordt er soepeler van en straalt meer. Free facial, iemand?

Leren accepteren.

Door die stap te zetten om in de regen te gaan wandelen, leer je iets erg belangrijks: accepteren. Ja, het regent in je gezicht en je wordt nat, maar het is zo. Zelf kan je er jammer genoeg niets aan veranderen. Die mentale klik zorgt er misschien voor dat je anders naar wandelen gaat kijken en je het meer als een manier van mediteren ervaart.

Het gevoel van voldoening.

Als je eenmaal terug thuis bent, geniet je des te meer na. Een warm bad, een kop thee of een glas wijn en dat gevoel van voldoening dat je tóch die stap hebt gezet om dat druilige regenweer te trotseren. Zalig!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '