Home Lifestyle Film ZIEN: Marvel introduceert in teaser zijn allereerste Aziatische superheld

ZIEN: Marvel introduceert in teaser zijn allereerste Aziatische superheld

'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings' komt in september uit.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
© Marvel Entertainment

Het Marvel-filmuniversum wordt binnenkort verder uitgebreid met een primeur. In ‘Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’ maakt de allereerste Aziatische Marvel-superheld zijn intrede. De eerste teaser die gisteren gelost werd, belooft niets dan actie, spanning en nog meer actie.

Wijlen Chadwick Boseman (Black Panther), Sandra Saad (Ms. Marvel in ‘Marvel’s Avengers’-game) en Brie Larson (Captain Marvel) gaven het Marvel-universum de afgelopen jaren een realistischere en vooral meer herkenbare upgrade. En het lijstje met representatieve Marvel-helden wordt binnenkort – naar onze mening toch iets te laat – verder aangevuld, want als alles volgens plan blijft verlopen, verschijnt in september de eerste Marvel-film met een Aziatische superheld in de hoofdrol. Die rol is weggelegd voor ‘Kim’s Convenience’-acteur Simu Liu die in ‘Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’ in de huid kruipt van martial artist Shang-Chi. Hij werd door zijn vader opgeleid tot moordenaar, maar stapte uit het wereldje om een normaal leven te kunnen leiden.

Eerste beelden

Maar fans weten intussen al dat ‘normaal’ niet in het woordenboek van Marvel staat, en dat bewijst de eerste teaser die gisteren gelost werd nog maar eens. Daarin is te zien hoe Shang-Chi geconfronteerd wordt met zijn verleden en de strijd aangaat met de gewelddadige Ten Rings-organisatie, die meer dan tien jaar geleden voor het eerst werd genoemd in ‘Iron Man’. Marvel geeft ons zelfs al een klein voorproefje van de met geweld gevulde gevechtsscènes, en ook dat is een primeur, want het is voor Marvel de eerste martial arts-film.

‘Het meest opwindende aan het personage is dat zijn achtergrondverhaal nog nooit eerder verteld is’, vertelde Simu Liu aan Entertainment Weekly over de rol. ‘We kennen enorm veel over Batmans geschiedenis en ook Peter Parker kent geen geheimen meer voor ons. Het verhaal van Shang-Chi daarentegen is voor bijna iedereen onbekend, dus we hadden veel creatieve vrijheid om de film te maken.’ De andere rollen zijn weggelegd voor ‘Crazy Rich Asians’-actrices Nora Lum aka Awkwafina en Michelle Yeoh en Tony Leung (‘Infernal Affairs’). ‘Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’ komt volgens Marvel uit op 3 september in de bioscoop. Of deze releasedatum zal gelijklopen voor ons land, is nog niet duidelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: