Home Lifestyle Film Amerikaanse remake ‘Memory’ van ‘De zaak Alzheimer’ telt enkele grote namen

Amerikaanse remake ‘Memory’ van ‘De zaak Alzheimer’ telt enkele grote namen

De opnames zijn momenteel volop bezig in Bulgarije.

memory
© MMG Eén

Opnieuw krijgt een film van Erik Van Looy een Amerikaanse versie. Na ‘Loft’ is het de beurt aan ‘De zaak Alzheimer’. De remake zal ‘Memory’ heten en krijgt een heuse sterrencast.

De zaak Alzheimer‘ is een echte Vlaamse klassieker. De film van Erik Van Looy kwam in 2003 in de bioscoop en was in ons Belgenlandje een echte blockbuster. Het is de verfilming van het gelijknamige boek van Jef Geeraerts dat uitkwam in 1985. Er komt nu een Amerikaanse remake van de populaire film die ‘Memory‘ zal heten en daarvoor wordt alles uit de kast getrokken. Martin Campbell, bekend van de spannende Bondfilm ‘Casino Royale’, is de regisseur van dienst en hij krijgt enkele grote namen op de set voor zich.

Sterrencast

Liam Neeson (68) zal de internationale Jan Decleir spelen. De bekende acteur die al in ontelbaar veel actiefilms waaronder ‘Taken’, ‘Non-Stop’ en ‘The Commuter’ speelde, neemt de rol van Alex Lewis – huurmoordenaar Angelo Ledda –  op zich. Monica Bellucci (56), bekend van onder meer ‘The Passion of the Christ’ en ‘The Sorcerer’s Apprentice’, kruipt in de huid van de lokale technologiemagnaat Davana Sealman. Guy Pearce (53) sluit het rijtje van bekende namen af. De acteur die je kan kennen uit ‘Prometheus’ en ‘Iron Man Three’, zal FBI-agent Vincent Serra spelen. Deze rol was in de originele Vlaamse versie weggelegd voor Koen De Bouw.

Het verhaal van de film blijft hetzelfde. Een huurmoordenaar die de ziekte van Alzheimer heeft, weigert een smerige klus uit te voeren waarna hij zelf een doelwit wordt. Hij raakt betrokken bij een politiek machtspelletje en besluit achter zijn opdrachtgevers aan te gaan. Ondertussen zijn twee agenten hem op het spoor en zitten ze hem op de hielen.

Opnames

Wanneer de film zal uitkomen in Amerika, is voorlopig nog niet bekend. De opnames zijn momenteel nog volop bezig in Bulgarije. ‘Memory’ zal alleszins ook te zien zijn in Groot-Brittannië, Ierland, Indië en Canada. Wij hopen dat we deze Amerikaanse remake ook te zien krijgen en zijn benieuwd wat ze ervan gemaakt hebben. Eén ding is zeker: aan onze Jan Decleir kunnen ze sowieso niet tippen!

Lees ook: