Home Lifestyle Er zouden nieuwe afleveringen van ‘Sex and the City’ in de maak...

Er zouden nieuwe afleveringen van ‘Sex and the City’ in de maak zijn

Helaas zonder Kim Cattrall als Samantha.

Sex and the City nieuwe afleveringen
© HBO

Maar liefst 10 jaar nadat we afscheid namen van de wulpse vriendinnen Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte zouden er gloednieuwe afleveringen van ‘Sex and the City’ in de pijplijn zitten. 2021, wij zijn zó klaar voor jou!

De iconische reeks telt voorlopig 94 aflevering, 6 seizoenen en 2 films, en aan dat lijstje zullen er binnenkort hoogstwaarschijnlijk nog een aantal afleveringen toegevoegd worden. In de New York Post verklapte een insider dat er momenteel aan een heuse reboot gewerkt wordt én dat hoofdrolspeelsters Sarah Jessica Parker (Carrie), Cynthia Nixon (Miranda) en Kristin Davis (Charlotte) meewerken aan gloednieuwe afleveringen. Kim Cattrall (Samantha) zou het aanbod afgewimpeld hebben. Niet geheel toevallig, want zij heeft al een aantal jaren ruzie met Sarah Jessica Parker en zou niet meer zo goed in de groep liggen.

Sociale media en #MeToo

Wanneer de afleveringen uitgezonden zullen worden, wie er nog allemaal aan zal meewerken en of er een tijdsprong gemaakt zal worden is nog niet duidelijk. Wat er wel al gedeeld werd, is dat de reboot naar alle waarschijnlijkheid te zien zal zijn op het streamingplatform HBO Max dat eerder dit jaar gelanceerd wordt en ook een reboot van ‘Friends‘ op de planning heeft staan.

Hoewel Parker al een paar keer aanhaalde dat een ‘Sex and the City’ zonder Samantha nooit hetzelfde zal zijn, zou ze nu dus toch ingestemd hebben om zónder Cattrall aan haar zijde opnieuw in de huid te kruipen van columniste Carrie Bradshaw. In september dit jaar liet ze tijdens de show ‘Entertainment Tonight’ al eens vallen dat ze het wel leuk zou vinden om de serie nieuw leven in te blazen. ‘Als ik een van mijn iconische personages nog eens zou mogen spelen, dan zou het Carrie Bradshaw zijn’, zei ze toen. ‘Ik zou geen echte reboot, maar wel een aantal nieuwe afleveringen willen maken. Ik wil weten hoe het nu met de ladies gaat. Sinds de laatste film (‘Sex and the City 2’, nvdr.)  is de wereld erg veranderd. We hebben nu betere technologie, sociale media en #MeToo. Ik denk dat Carrie daar heel graag haar mening over kwijt wil.’

De laatste aflevering van ‘Sex and the City’ werd uitgezonden in 2004, de twee film verscheen in 2010 op het grote scherm. Het nieuws werd voorlopig nog niet bevestigd door HBO, maar wij kunnen nu al niet meer wachten om ons weer met de ladies in Manhattan te wanen.

Lees ook: