Home Lifestyle Film Deze populaire titels verdwijnen deze maand nog van Netflix

Deze populaire titels verdwijnen deze maand nog van Netflix

We hebben plots geen zin meer om 2020 uit te wuiven...

Films series die verdwijnen van Netflix
© Brownstone, Fox & CBS

‘The White Tiger’, ‘Fate: The Winx Saga’ en ‘Pieces of a Woman’, het zijn maar enkele titels die onder de kerstboom klaarliggen om in januari op Netflix te verschijnen. Helaas moeten we heel binnenkort samen met 2020 ook afscheid nemen van een aantal kleppers van films en series die momenteel nog op Netflix staan. Bingewatchen is dus de boodschap!

Tegen 2020 zeggen we maar wat graag vaarwel, maar nu we weten dat er deze maand een paar steengoede films en series van Netflix verdwijnen, had december van ons gerust nog een paar dagen langer mogen duren. ‘Sex and the City 2‘ en ‘The Meg‘ verdwenen helaas eerder deze maand al van Netflix. Deze 8 titels kan je gelukkig wel nog van je kijklijstje schrappen voordat ze samen met 2020 voorgoed vergeten worden.

Series

The Big Bang Theory – 30 december

279 afleveringen, 12 seizoen en 10 Emmy’s, ‘The Big Bang Theory’ is ongetwijfeld een van de meest succesvolle Amerikaanse sitcoms aller tijden. De hilarische reeks met onder anderen Jim Parsons (als Sheldon), Kaley Cuoco (als Penny) en Johnny Galecki (als Leonard) werd in 2007 voor het eerst uitgezonden en liep tot mei vorig jaar. In twee zinnen uitleggen over wat de reeks precies gaat, is dus praktisch onmogelijk, maar we gaan het toch proberen. Een jonge vrouw (Penny) neem haar intrek in een appartement dat rechtover dat van twee briljante, maar sociaal onhandige natuurkundigen (Sheldon en Leonard) ligt. Ze bewijst hen dat het leven uit veel meer bestaat dan wetenschappelijke formules en experimenten.

© CBS

Prison Break – 31 december

Ook ‘Prison Break’ gaat intussen al enkele jaren mee. Meer zelfs, want hoofdrolspeler Dominic Purcell kondigde eerder dit jaar aan dat er, tegen alle verwachtingen in, een zesde seizoen op komst is. Toch weerhoudt dat Netflix er niet van om de vijf seizoenen die nu al op het streamingplatform staan binnenkort te verwijderen. In de immens populaire serie wordt Lincoln (gespeeld door Purcell) onterecht ter dood veroordeeld. Zijn broer Michael (gespeeld door Wentworth Miller) geeft zijn eigen vrijheid op om samen met zijn broer te kunnen ontsnappen.

© Fox

Sons of Anarchy – 31 december

En nog zo’n spraakmakende serie die je móét gezien hebben, is ‘Sons of Anarchy’. De reeks was voor onder anderen Charlie Hunnam, Katey Sagal en Kim Coates dé springplank voor hun succesvolle televisiecarrière en krijgt van IMDb niet voor niets een dikke 8,5 op 10. ‘SoA’ telt 7 spannende seizoenen en gaat over een motorclub die de flinterdunne grens tussen criminaliteit en rechtvaardigheid aftast. Spoiler alert: geen serie voor gevoelige kijkers! 

© FX Networks

Films

The Holiday – 29 december

De kerstfilm die we élk jaar minstens een keertje gezien moeten hebben? ‘The Holiday’ met onder anderen Jude Law, Cameron Diaz, Kate Winslet en Jack Black in de hoofdrollen. In de romantische komedie ruilen twee vrouwen hun huis met elkaar. Ze ontmoeten elk een local guy waar ze stapelverliefd op worden.

© Columbia Pictures

Pitch Perfect – 31 december

Op een kerst- en/of oudejaarsavond een karaoke organiseren? Het kan tijdens het bekijken van de muzikale komedie ‘Pitch Perfect’. De girly film met toppers van actrices als Anna Kendrick, Rebel Wilson en Brittany Snow staat nog tot 31 december op Netflix en volgt The Bellaseen badass muzikale meidengroep die Barden University onveilig maakt en het opneemt tegen hun mannelijke rivalen in een campuswedstrijd. 

© Brownstone Productions

Scarface – 29 december

Al Pacino, Steven Bauer en Michelle Pfeiffer, het zijn maar enkelen van de topacteurs die een rol wisten te bemachtigen in de misdaadfilm ‘Scarface’ van niemand minder dan regisseur Brian De Palma. De blockbuster ging in 1983 in première en is een must-see voor wie houdt van een ingewikkelde, maar oh zo spannende verhaallijn. De 3 uur durende film werd genomineerd voor drie Golden Globes en vertelt het verhaal van een Cubaanse immigrant die in 1980 in Miami een drugskartel overneemt en bezwijkt onder zijn eigen hebzucht.

© Universal Studios

The Big Lebowski – 29 december

Jeff ‘The Dude’ Lebowski krijgt de ene tegenslag na de andere te verwerken wanneer hij wordt verward met een miljonair die ook Lebowski heet. Hij schakelt de hulp in van zijn bowlingvrienden om het misverstand aan te pakken. De film uit 1998 is een underdog onder de komedies en krijgt van IMDb een 8 op 10. Zeker het kijken waard, dus!

© PolyGram

Abeltje – 29 december

De feestdagen vragen nu eenmaal om nostalgie en Netflix geeft ons nu het ideale excuus om nog eens het kind in ons naar boven te halen. Eind deze maand verwijdert het de Nederlandse kinderfilm ‘Abeltje’, de verfilmde versie van het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. In de film drukt de liftjongen Abel op een groene verboden knop, waarna hij samen met Jozias Tump, zanglerares Juffrouw Klaterhoen en het meisje Laura naar een onbekende bestemming vliegt.

© AVRO

Lees ook: