Home Lifestyle Film 9 nieuwe Netflixtitels die in januari op ons kijklijstje staan

9 nieuwe Netflixtitels die in januari op ons kijklijstje staan

Netflix is, net als de rest van de wereld, klaar voor een nieuw jaar.

Netflix is, net als de rest van de wereld, klaar voor een nieuw jaar. De streamingdienst onthult nu al welke reeksen, films en nieuwe seizoenen we in de eerste maand van 2021 mogen verwachten. We haalden onze 9 favorieten uit het lijstje.

Headspace Guide to Meditation – 1 januari

Headspace is een van de populairste meditatie-apps van het moment. Op vraag van Netflix goten de makers hun app in een reeks van acht afleveringen van telkens 20 minuten. Andy Puddicombe, een vroegere boeddhistische monnik en medeoprichter van Headspace, vertelt in elke aflevering over een andere mindfulnesstechniek, en eindigt met een stukje geleide meditatie. Zo begin je het nieuwe jaar helemaal zen.

Bekijk de trailer van ‘Headspace Guide to Meditation’

Pieces of a Woman –  7 januari

Er wordt meer gepraat over Shia LaBeoufs woelige privéleven dan over de films die hij maakt, maar met ‘Pieces of a Woman’ richt hij de ogen nog eens op zijn acteertalent. Al zet vooral hoofdrolspeelster Vanessa Kirby volgens critici een ongeëvenaarde prestatie neer. De twee spelen een koppel dat hun baby verliest bij een thuisbevalling en hun vroedvrouw voor de rechter sleept. Een hartverscheurende film, als we de trailer mogen geloven.

Bekijk de trailer van ‘Pieces of a Woman’.

Lupin – 8 januari

Omar Sy, die je kent van de prachtige Franse film ‘Intouchables’, speelt in deze nieuwe Netflixserie een stijlvolle gentleman-dief genaamd Assane Diop. Hij laat zich inspireren door de charmante dief Arsène Lupin, het bekende personage uit de romans van Maurice Leblanc, en gooit zijn charmes in de strijd om waardevolle spullen te stelen. De eerste drie afleveringen van de reeks zijn geregisseerd door Louis Leterrier, die de film ‘Now You See Me’ op zijn conto heeft staan. Sommigen beweren dat deze reeks een poging van Netflix is om een eigen James Bond-achtige franchise te creëren. Benieuwd of het lukt!

Bekijk de trailer van ‘Lupin’.

Night Stalker: The Hunt For a Serial Killer – 13 januari

Deze true crime-serie komt met een disclaimer: als je alleen woont en je houdt van je nachtrust, kijk je misschien beter niet. De trailer alleen al doet ons namelijk angstig om ons heen kijken. Deze docureeks gaat over een seriemoordenaar die Los Angeles in de zomer van 1985 in de ban hield. Hij brak ‘s nachts binnen in huizen en vermoordde de bewoners. Kind, oudere, man, vrouw: het was hem allemaal gelijk. In de reeks hoor je zowel inspecteurs die de zaak destijds probeerden op te lossen, als slachtoffers die de man op een nacht over de vloer kregen maar het gelukkig kunnen navertellen.

Bekijk de trailer van ‘Night Stalker: The Hunt For a Serial Killer’.

Dawson’s Creek – 15 januari

Als je op dit moment je laatste twintigerjaren of je eerste dertigerjaren aan het beleven bent, is de kans reëel dat Percy, Dawson of misschien wel Joey je eerste televisiecrush ooit was. ‘Dawson’s Creek’ was big eind jaren 90 en het feit dat Netflix alle zes seizoenen binnenhaalde, werd dan ook met veel enthousiasme onthaald. Amerikanen kunnen de nostalgische tienerreeks al sinds november herbekijken, vanaf 15 januari doen wij hetzelfde.

Riverdale: seizoen 5  – elke week een aflevering vanaf 21 januari

Met een beetje vertraging door Miss Rona, begint in januari dan eindelijk het vijfde seizoen van ‘Riverdale’. In de eerste aflevering(en) zijn de vrienden nog altijd middelbareschoolstudenten, maar daarna zou er een tijdsprong van enkele jaren gemaakt worden en zien we Archie en de rest als volwassenen. Dit is waarschijnlijk nog niet het laatste seizoen van ‘Riverdale’. Meerdere castleden lieten tijdens interviews per ongeluk vallen dat ze een contract voor zeven seizoenen hebben.

Bekijk de trailer van ‘Riverdale’

Fate: The Winx Saga  – 22 januari

Na ‘Dawson’s Creek’ is er volgende maand nog meer nostalgie te vinden op Netflix met de live-actionremake van ‘Winx Club’. De youngadultserie draait rond de personages die je kent uit de originele reeks, met in de hoofdrol Abigail Cowen als Bloom. Brian Young, bekend van ‘The Vampire Diaries’, is showrunner van de serie.

Bekijk de teaser van ‘Fate: The Winx Saga’

The White Tiger – 22 januari

‘The White Tiger’, gebaseerd op het gelijknamige, gelauwerde boek van Aravind Adiga, gaat over de klassenongelijkheid in India. Balram is de chauffeur van een rijk koppel, gespeeld door Priyanka Chopra Jonas en Rajkummar Rao. Hij is een nederige man die ervan overtuigd is dat hij er is om hen te dienen, tot zijn bazen hem op een dag in de val proberen te lokken om hun eigen vel te redden. Hij ontsnapt en wordt de drijvende kracht van de klassenstrijd in zijn land.

Bekijk de trailer van ‘The White Tiger’

Snowpiercer: seizoen 2 – elke week een aflevering vanaf 26 januari

‘Snowpiercer’ was in 2020 een van de drie series die het langst in de top 10 van ons land stond. We konden de reeks dus meer dan smaken. Eind januari, acht maanden nadat het eerste seizoen op Netflix verscheen, gaat het tweede deel al van start. Niemand minder dan Sean Bean, ofwel Ned Stark in ‘Game of Thrones’, vervoegt de cast.

Bekijk de teaser voor ‘Snowpiercer’

Lees ook: