Home Lifestyle Netflix onthult welke reeksen we dit jaar massaal bekeken

Netflix onthult welke reeksen we dit jaar massaal bekeken

Vikingen en tijgers en seks: oh my!

Netflix 2020
© Netflix

Er zijn er weinigen die kunnen zeggen dat ze voordeel halen uit de coronacrisis, maar Netflix is een van hen. De streamingdienst zet op een rijtje welke reeksen Belgen massaal bekeken in 2020, het jaar waarin bingewatchen een van onze belangrijkste bezigheden werd.

Reality all the way

Omdat we van onze eigen realiteit dit jaar niet bepaald vrolijk werden, keken we meer dan ooit naar die op ons scherm. Er werd twee keer meer dan vorig jaar naar reality gekeken op Netflix. ‘Too Hot to Handle’, de datingshow waarin niet gekust of gevreeën mocht worden, scoorde heel goed in ons land. Ook ‘Love is Blind’ en ‘Floor is Lava’ horen in dat goed bekeken reality-rijtje. Documentaireseries ‘The Last Dance’, de tiendelige reeks over Michael Jordan, en ‘Tiger King’ waren eveneens toppers voor Netflix.

De groeiende populariteit van reality op Netflix dit jaar hoeft niet echt te verbazen: 2020 was hét jaar waarin de streamingdienst begon in te zetten op het genre, met de ene na de andere zelfgeproduceerde reality- of docureeks. Denk ook aan ‘The Circle’, ‘Next in Fashion’ en ‘Cheer’.

‘Too Hot to Handle’ (© Netflix)

Top 10

Netflix introduceerde dit jaar zijn top 10. Je kan nu altijd makkelijk zien welke series en films op dat moment het best bekeken zijn in je land. Netflix geeft mee welke drie reeksen in ons land het langst in die top stonden. ‘Sex Education’ kwam dit jaar met een tweede seizoen en werd daardoor opnieuw erg populair bij de Belgische Netflix-kijker. In 2021 krijgen we een derde seizoen, al zal dat nog niet voor direct zijn, ondanks de tegenstrijdige berichten. ‘Vikings’ stond eveneens lang in de top 10. Van het Iers-Canadese historisch drama zijn er ondertussen al zes seizoenen. Volgend jaar verschijnen de allerlaatste afleveringen van de reeks. ‘Snowpiercer’ is dan weer een gloednieuwe reeks die dit jaar uitkwam. De sciencefictionserie kon heel wat Belgen bekoren. Er staat al een tweede seizoen gepland.

‘Sex Education 2’ (© Netflix)

Netflix laat ook weten dat ‘Into the Night’, de eerste Belgische Original, een succes was in enkele landen. In Duitsland is het de tweede best bekeken sciencefictionreeks van het jaar, in Turkije staat de serie zelfs op nummer één in die categorie. Ook de Finnen, Denen en Colombianen waren fan. Over het succes in eigen land wordt in alle talen gezwegen. Hoe dan ook, de serie krijgt toch een tweede seizoen.

Nieuwe genres

Niet alleen reality was dit jaar plots populairder dan ooit in ons land. De Netflix-bingende Belg ontdekte ook het genre van de anime en het Koreaanse drama, vooral tijdens de eerste lockdown. Koreaanse reeksen zoals ‘Kingdom’, ‘Rugal’ en ‘Crash Landing on You’ scoorden goed in ons land. Op vlak van anime, werden vooral ‘Pokémon: Mewtwo Strikes Back Evolution’ en ‘The Seven Deadly Sins: Imperial Wrath of the Gods’ vaak bekeken. Samen met reality, zijn dit de genres die het sterkst groeiden tijdens de eerste lockdown in maart. Over het algemeen kijken Belgen vaakst naar de categorieën Drama, Comedy & Stand-Up en Kids.

Lees ook: