Home Lifestyle Netflix lost teaser van tweede seizoen van ‘Snowpiercer’

Netflix lost teaser van tweede seizoen van ‘Snowpiercer’

We vangen een eerste glimp op van Sean Bean als Mr. Wilford.

snowpiercer
© Turner Entertainment Networks

We kijken reikhalzend uit naar het tweede seizoen van de populaire serie ‘Snowpiercer’. Netflix beloont ons geduld en gaf onlangs de eerste beelden vrij van dit vervolg.

In ‘Snowpiercer‘ is er een soort tweede ijstijd aangebroken, want de hele wereld is bedekt met een dikke laag ijs en de buitentemperatuur bedraagt zo’n -119 (!) graden Celsius. De enige overlevenden zitten op een trein van 1001 wagons die al zeven jaar lang de wereld rondrijdt. Het eerste seizoen van de serie staat op Netflix en was onmiddellijk een groot succes. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de streamingdienst midden juni aankondigde dat er een tweede deel komt, en showrunner Graeme Manson spreekt zelfs al over zes seizoenen!

‘Ik ben terug’

Wie alle tien afleveringen al zag, weet – opgepast, spoiler alert! – dat de crisis op de trein nog lang niet voorbij is. Na de opstand van de Taillies en de derde klasse en Layton (Daveed Diggs) die als gevolg daarvan het leiderschap van Melanie Cavill  (Jennifer Connelly) overnam, staat er de passagiers al onmiddellijk een nieuwe uitdaging te wachten. We zagen dat een tweede trein, Big Alice, de Snowpiercer inhaalde en dat wijlen Mr. Wilford daar de leiding heeft! Niet alleen die laatste staat op uit de dood. Ook Melanies dochter Alexandra, die ze helaas moest achterlaten toen de wereld verging, blijkt plots nog springlevend te zijn.

Netflix maakte al bekend dat Rowan Blanchard in de huid kruipt van Alexandra en dat Sean Bean Mr. Wilford zal vertolken. In een hele korte teaser die de streamingdienst onlangs loste, kunnen we ook een eerste glimp opvangen van deze laatste. Daarvoor konden we nog geen gezicht plakken op dit veelbesproken figuur. ‘Ik ben terug en ik kom nemen wat mij toebehoort’, aldus Mr. Wilford. Melanie lijkt daar alleszins niet mee akkoord te gaan: ‘Ik geef je niets. Wat je mij ook aandoet.’ Uh-oh!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Doet Wilfords verschijning een belletje rinkelen bij je? Dat kan, want de acteur speelde Ned Stark in het eerste seizoen van ‘Game of Thrones‘. We weten nog niet wanneer het tweede seizoen op Netflix verschijnt. De opnames van deze nieuwe afleveringen begonnen al in de herfst van 2019 en waren bijna afgerond, maar toen sloeg het coronavirus overal ter wereld toe.

Lees ook: