Home Lifestyle ‘Big Brother’ keert terug in 2021 en je kan je nu inschrijven

‘Big Brother’ keert terug in 2021 en je kan je nu inschrijven

Durf jij het aan om in een huis te worden opgesloten, zonder contact met de buitenwereld, terwijl elke beweging op camera wordt vastgelegd?

big brother
© VIER

‘Big Brother’ krijgt in 2021 een gloednieuw seizoen. VIER brengt het allereerste realityprogramma, in samenwerking met het Nederlandse RTL5, terug op het kleine scherm en jij kan je nu inschrijven voor dit experiment.

Je oma zei het ongetwijfeld al: alles komt terug! En die oude, wijze vrouw heeft weer eens gelijk, want het realityprogramma der realityprogramma’s, ‘Big Brother‘, dat de weg opende voor dit nieuw televisiegenre, komt in 2021 terug op het kleine scherm! Het allereerste seizoen verscheen maar liefst twintig jaar terug op tv. Het speelt in op het voyeuristisch kantje dat iedereen wel een beetje in zich heeft, want tien mensen worden honderd dagen lang opgesloten in een huis dat volhangt met camera’s. Elke beweging wordt vastgelegd, want er hangen zelfs camera’s in de bad- en slaapkamer.

Relevanter dan ooit

Om het toch een beetje spannend te houden, krijgen de kandidaten elke dag enkele opdrachten voorgeschoteld die ze tot een goed einde moeten brengen. Uit een hele dag filmen, en dus tonnen beeldmateriaal, maakt de productie elke dag een aflevering van een halfuur waarin alle hoogte- en dieptepunten verwerkt zijn. Om de twee weken mogen de kijkers iemand naar huis stemmen en de winnaar krijgt een mooie geldprijs. In Nederland werd eerder al aangekondigd dat er na al die tijd een nieuw seizoen komt, dus België kon uiteraard niet achterblijven. ‘Jullie dachten dat ik weg was, maar ik ben nooit weggeweest’, klinkt het. VIER zal samenwerken met het Nederlandse RTL5 voor dit nieuwe seizoen.

Het programma is volgens de makers relevanter dan ooit. We leven de laatste jaren door de opmars van sociale media dan ook in een ‘Big Brother’-maatschappij waarin we elkaar voortdurend in de gaten houden en beoordelen. Wij hebben allemaal ons eigen platform gecreëerd via sociale media en kiezen er zelf voor wat we laten zien, wie we willen zijn en aan wie we het laten zien. Maar wat zou er gebeuren als we deze controle weghalen? ‘We staan in voortdurend contact met elkaar en de buitenwereld en presenteren een zo mooi mogelijke versie van onszelf‘, vertelt Annick Bongers, programmadirecteur SBS, aan Het Laatste Nieuws. ‘Maar wat gebeurt er als mensen plots naar binnen moeten kijken in plaats van naar buiten? Deze nieuwe “Big Brother” wordt een ontzettend interessant experiment voor alle generaties.’

Toffe kandidaten

Dit programma staat of valt natuurlijk met toffe deelnemers, en jij kan je nu online kandidaat stellen voor ‘Big Brother 2021’. ‘Ik weet alles van je’, klinkt het in de promovideo. ‘Alles! Maar durf je het ook met iedereen te delen? Schrijf je dan nu in!’ Wie deze editie zal presenteren, is nog niet duidelijk. Wel is het de bedoeling dat het nieuwe seizoen in 2021 op VIER verschijnt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het allereerste seizoen in 2000 werd op het toenmalige Kanaal 2 gepresenteerd door Walter Grootaers. De kijkers waren direct gewonnen voor het concept en keken elke avond massaal binnen in het ‘Big Brother’-huis. Steven Spillebeen, Spillie, won de eerste editie en ook onder anderen Betty en Frank Molnar werden wereldberoemd in Vlaanderen na hun deelname. Na dit seizoen volgden er nog negen.

Lees ook: