Home Lifestyle MUST SEE: naar deze series kijken de redactrices tijdens de quarantaine

MUST SEE: naar deze series kijken de redactrices tijdens de quarantaine

Heb je geen idee wat het volgende op je kijklijstje is?

series quarantaine
© Netflix

Nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven, en dus ‘s avonds of in het weekend niet meer met vrienden kan afspreken of andere uitstapjes kan plannen, houden wij ons vooral bezig met naar series te kijken. Heb je geen idee wat het volgende op je kijklijstje moet zijn? De redactrices verklappen welke reeksen zij opzetten tijdens de quarantaine.

1 / 7
Online Redactrice Ysaline
Online Redactrice Jolien
Hoofdredactrice Eva
Online redactrice Herlinde
Socialmediamanager Fien
Redactrice Laura
Redactrice Chloë
Online Redactrice Ysaline
Online Redactrice Ysaline

‘Zoals vele anderen heb ik natuurlijk eerst en vooral het nieuwe seizoen van “Élite” én dat van “On My Block” gebingewatcht, die beiden net op tijd uitkwamen. Nu ben ik sinds kort begonnen met de gloednieuwe reeks “Dare Me” en ik moet zeggen: de serie houdt mij aan mijn scherm gekluisterd.’

– ‘Élite’: Drie arbeiderskinderen schrijven zich in in Las Encinas, de beste en meest exclusieve school van Spanje. Een strijd tussen arm en rijk eindigt in een moord. Maar wie zit erachter?

– ‘On My Block’: In een ruige buurt in Los Angeles wordt de vriendschap van vier intelligente, grappige en streetwise tieners op de proef gesteld wanneer ze naar de middelbare school gaan.

– ‘Dare Me’: Wanneer een kille, nieuwe coach de leiding neemt over het cheerleaderteam worden relaties en vriendschappen op de proef gesteld.

© Netflix

Online Redactrice Jolien
Online Redactrice Jolien

‘Aangezien de kans groot is dat ik tijdens de quarantaine niet meer van Netflix weg te slaan ben, koos ik een serie die niet té verslavend is en waarvan je niet het gevoel hebt dat je niet alle afleveringen in één ruk moet uitkijken. Enter: ‘Black Mirror’, een angstaanjagend waarachtige reeks die je, zeker in tijden van corona, dubbel zo hard doet nadenken over de invloed van technologie op ons leven.’

– ‘Black Mirror’: Elke op zich staande aflevering vertelt een spannend verhaal in thema van onze band met de hedendaagse technologie.

© Netflix

Hoofdredactrice Eva
Hoofdredactrice Eva

‘Voorlopig heb ik nog geen series kunnen bekijken, behalve Ketnet-programma’s dan, maar de HBO-serie ‘The Plot against America’ staat wel op de agenda. Het is een bewerking van een Philip Roth-roman, een van mijn favoriete boeken. Het is trouwens een miniserie met een uitstekende cast en interessant thema, dus dat moet wel lukken! Zeker in deze tijden is het nadenken over hoe het anders zou kunnen lopen actueel.’

– ‘The Plot against America’: Een Joodse arbeidersfamilie uit New Jersey ziet Charles Lindbergh, vliegheld en xenofobische populist, opstaan in de politieke wereld. Hij wordt president en leidt de natie naar fascisme.

© HBO

Online redactrice Herlinde
Online redactrice Herlinde

‘In de afgelopen twee weken heb ik onder andere “F1: Drive To Survive” uitgekeken. Een serie met mooie beelden die om zoveel meer draait dan enkel racesport. Het gaat over passie en vechten voor je grootste droom. Daarna heb ik ook “Kalifat” in één ruk uitgekeken. Een spannende serie met een flinke dosis girlpower! Nu ben ik begonnen met Unabomber. Ik ben benieuwd!’

– ‘Formula 1: Drive to Survive’: De docuserie volgt het Formule 1-wereldkampioenschap van 2018 (seizoen 1) en 2019 (seizoen 2) op de voet.

– ‘Kalifat’: Een mogelijke aanslag door IS in Zweden verbindt de levens van een groep vrouwen.

– ‘Unabomber: In His Own Words’: De docuserie vertelt het verhaal van Ted Kaczynski die van intellectuele jongen naar een van de meest gevreesde terroristen ooit ging.

© Netflix

Socialmediamanager Fien
Socialmediamanager Fien

‘Kort en krachtig: “Friends”! Voor mij bestaat er geen betere afleiding dan de #firstworldproblems van de bekendste vriendengroep aller tijden. Is het een goed excuus om nog eens zonder veel gêne letterlijk élke dialoog mee te zeggen? Misschien. Maar dat blijft tussen mij, Rachel, Phoebe, Monica, Chandler, Joey en Ross.’

– ‘Friends’: Een groep van zes vrienden zoekt samen hun weg in het volwassen leven dat ze in New York leiden. De twintigers hebben hun ups en downs in de liefde en op professioneel vlak, maar gelukkig hebben ze altijd elkaar.

© Warner Bros.

Redactrice Laura
Redactrice Laura

‘Na “Safe” zag ik onlangs opnieuw een miniserie van de hand van bestsellerauteur Harlan Coben, “The Stranger”. Zeker niet de beste reeks die ik ooit zag, maar wel de ideale verstrooiing in deze bizarre tijden. Denk: verrassende plotwendingen en mysterieuze personages die allemaal hun eigen geheim lijken te hebben.’

– ‘The Stranger’: Als een onbekende vrouw iets schokkends onthult over zijn vrouw, gaat Adam Price op zoek naar de waarheid, waardoor hij in een mysterie verstrikt raakt.

© Netflix

Redactrice Chloë
Redactrice Chloë

‘Momenteel ben ik volop bezig met het bingewatchen van “Élite”. Als ik daarmee klaar ben, staat nog een andere Spaanse reeks op mijn lijstje: “Toy Boy”. Een spannende serie waarin ook María Pedraza te zien is. Sinds haar verschijning in “Élite” en “La casa de Papel” ben ik helemaal weg van haar acteerprestaties.’

– ‘Toy Boy’: Een stripper in Málaga wordt na zeven jaar vrijgelaten in afwachting van een nieuw proces. Hij wil bewijzen dat zijn minnares hem liet opdraaien voor de moord op haar man.

© Netflix

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.