Home Lifestyle 7 redenen waarom je ‘Fleabag’ dringend op je must watch-lijstje moet zetten

7 redenen waarom je ‘Fleabag’ dringend op je must watch-lijstje moet zetten

Barack Obama vermeldde de serie in zijn lijst van beste series en films van 2019.

Awardshows zijn altijd een goede indicatie als je op zoek bent naar een nieuwe serie. Als we de Golden Globes, de Emmy’s, de Critics’ Choice Awards en de SAG Awards mogen geloven, is het hoog tijd dat we beginnen vallen voor ‘Fleabag’. Dankzij de unieke code bij je Flair van deze week doe je dat he-le-maal gratis.

1. Phoebe Waller-Bridge

Phoebe Waller-Bridge is op zichzelf reden genoeg om ‘Fleabag’ een kans te geven. De 34-jarige Britse schreef én speelt de hoofdrol in de serie, die ontstond uit een monoloog die ze jarenlang in de Londense theaterbuurt West End bracht. Ze wordt gezien als een van dé talenten van het moment. ‘Fleabag’ is dan ook niet Waller-Bridges enige succesverhaal: ze schreef mee aan de geprezen serie ‘Killing Eve’ – met Sandra Oh van ‘Grey’s Anatomy’ in de hoofdrol – en aan de nieuwe Bond-film die er later dit jaar aankomt.

2. 6 Emmy Awards en 2 Golden Globes

Een beetje fan van awardshows hoorde al van ‘Fleabag’, want de serie wint de ene prijs na de andere, met als hoogtepunt de Golden Globes. Daar won de reeks de award voor Beste Komedie- of Musicalserie en kreeg Waller-Bridge de prijs voor Beste Actrice in een Komedie- of Musicalserie. Ook het vermelden waard: de actrice/schrijfster gaat steeds flawless gekleed op de rode loper. Waller-Bridge zal het prachtige Ralph&Russo-pak dat ze droeg op de Golden Globes veilen voor het goede doel. De opbrengst ervan gaat naar organisaties die de bosbranden in Australië bevechten.

© Getty

3. Grappig maar tragisch, maar zo grappig

We kunnen ‘Fleabag’ proberen vergelijken met andere series, maar feit is dat we nooit iets dergelijks zagen. De reeks over een gebroken, door seks geobsedeerde vrouw wier beste vriendin Boo, met wie ze een café had, op tragische wijze om het leven kwam, speelt op een geniale manier met de lijn tussen komedie en drama. De humor overheerst, maar het tragische is nooit echt veraf.

4.  Het hoofdpersonage doet je je best goed voelen over jezelf

Schrijfster Phoebe Waller-Bridge beschrijft haar hoofdpersonage als een ‘dirty, pervy, messed-up woman’. Mijlenver weg van de schijnbaar perfecte vrouwen die we in 95% van de series te zien krijgen dus. Na een paar afleveringen besef je dat het hoofdpersonage in ‘Fleabag’ zelfs nooit bij naam genoemd wordt, omdat ze er gewoon geen kreeg. Een manier van Waller-Bridge om te benadrukken dat de titel zelf zegt wat ze is: een fleabag, letterlijk ‘vlooienbaal’, een woord dat in het Engels vaak gebruikt wordt voor een sjofel persoon. En toch, toch kan je niet anders dan sympathie hebben voor Fleabag – laat ons haar zo noemen. Toch sta je aan haar kant, want zijn we niet allemaal soms een rommeltje?

5. Olivia Colman

Je staat als kijker vooral aan Fleabags kant wanneer ze lijnrecht tegenover haar verfoeilijke stiefmoeder – die ook haar meter is – staat. Een vreselijk personage, maar wel gespeeld door een magistrale actrice. Olivia Colman won vorig jaar nog een Oscarr voor haar hoofdrol in de film ‘The Favourite’ en gaf een hilarische bedankingsspeech. In ‘Fleabag’ is ze minder aimabel, maar elke goede serie moet een personage hebben dat je bloed doet koken, nietwaar?

6. Barack Obama is fan

Naar jaarlijkse gewoonte deelde ex-president Barack Obama eind december zijn lijstjes van beste boeken, liedjes en films van het jaar. Op het filmlijstje maakte hij een speciale vermelding van drie televisieseries die hij ‘even krachtig als een film’ vond, waaronder ‘Fleabag’. Een mooi compliment, maar ook lichtjes gênant en best hilarisch als je je bedenkt dat er in de allereerste aflevering van ‘Fleabag’ een scène zit waarin het hoofdpersonage masturbeert bij een speech van Barack Obama.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

7. Je kan het eerste seizoen gratis bekijken

Het eerste van de twee seizoenen van ‘Fleabag’ is momenteel te zien op Lumière Series, een streamingdienst met internationale en nationale films en series. Op dinsdag 4 februari zit er een code bij je Flair waarmee je dat eerste seizoen gratis kan bekijken. Bevalt de reeks je? Hou dan zeker het streamingplatform in het oog voor seizoen 2, want dat zou nóg genialer zijn.

Nog niet overtuigd? De trailer van seizoen 1 will do the trick!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.