Home celebs ‘Once Upon a Time in Hollywood’ en ‘Fleabag’ zijn grote winnaars op...

‘Once Upon a Time in Hollywood’ en ‘Fleabag’ zijn grote winnaars op Critics’ Choice Awards

Fleabag
© Getty

Met de Golden Globes een dikke week geleden werd het officiële startschot gegeven van het award season. De tweede ceremonie in de rij was die van de Critics’ Choice Awards, zondagavond in Santa Monica. De lijst van winnaars toont veel gelijkenissen met die van de Golden Globes, maar ook enkele opvallende verschillen.

De genomineerden en winnaars van de Critics’ Choice Awards worden gekozen door de Critics Choice Association, een groep van filmcritici en televisiejournalisten. De awards staan ervoor bekend de beste voorspellers te zijn voor de Oscars, die dit jaar op 10 februari worden uitgereikt. Als dat zou kloppen, dan wordt ‘Once Upon a Time In Hollywood’, en niet ‘Joker’, de grote slokop op de Oscars.

‘Once Upon a Time in Hollywood’ kreeg zondagavond vier beeldjes: Beste Film (Drama), Beste Acteur in een Bijrol voor Brad Pitt, Beste Originele Scenario en Beste Productieontwerp. Op de Golden Globes kreeg ‘1917’ nog de award voor Beste Film, dus het is al de tweede keer dat ‘Joker’ naast de prijs grijpt. Joaquin Phoenix kreeg wel weer het beeldje voor Beste Acteur in een Drama. Hij bedankte de makers van ‘Joker’ om ‘het verhaal te vertellen van zij die vaak vergeten worden’.

© Getty

Ook Renée Zellweger en Laura Dern mochten net als vorige week het podium op, respectievelijk voor Beste Actrice in een hoofdrol en Beste Actrice in een bijrol. De twee actrices wonnen dezelfde prijzen op de Golden Globes. Zellweger wordt geprezen voor haar vertolking van Judy Garland in de film ‘Judy’, terwijl Dern prijzen binnenhaalt voor haar rol in de Netflixfilm ‘Marriage Story’.

Opvallend was de winnaar in de categorie van Beste Regisseur, want daar waren er twee winnaars. De stemronde van het Critics’ Choice-comité eindigde blijkbaar in een gelijkstand en Golden Globe-winnaar Sam Mendes (‘1917’) moest zijn prijs delen met Bong Joon-Ho, de maker van ‘Parasite’. Die film won ook de prijs voor Beste Buitenlandse Film.  De award voor Beste Animatiefilm ging dan weer naar ‘Toy Story 4’, terwijl er op de Golden Globes nog gekozen werd voor ‘Missing Link’.

Fleabag wint alweer

Op televisievlak was ‘Fleabag’, de serie van en met de hilarische Phoebe Waller-Bridge, de grote winnaar. De reeks won drie beeldjes, waaronder dat van Beste Komedieserie en Beste Actrice in een Komedieserie. Op de Golden Globes gingen die twee prijzen ook naar ‘Fleabag’. De serie wordt dan ook vaak genoemd als het allerbeste van 2019 op vlak van comedy. Ook ‘Succession’ is een must-see, aangezien de reeks nu al twee keer de award voor Beste Serie (Drama) in de wacht sleepte.

‘When They See Us’, de Netflixserie over vijf zwarte  jongens die onterecht in de gevangenis belanden, werd nog totaal genegeerd op de Golden Globes, tot grote verontwaardiging van fans. Het comité van de Critics’ Choice Awards gaf de serie echter wel nominaties én twee overwinningen, waarvan eentje voor acteur Jharrel Jerome.

Zendaya wint op de rode loper

Zendaya had aanvankelijk waarschijnlijk gehoopt een paar beeldjes te kunnen winnen met haar succesvolle serie ‘Euphoria’, maar het lijkt maar niet te lukken. De reeks kreeg zelfs geen enkele nominatie voor de Golden Globes, wat voor verontwaardiging zorgde, en op de Critics’ Choice Awards zondagavond werd de ene nominatie voor ‘Euphoria’ niet verzilverd.

Maar Zendaya won wél in het fashion department. Op de rode loper trok ze veruit de meeste ogen naar zich toe met een hot pink ensemble van Tom Ford. De bijpassende roze make-uplook en de lange gevlochten lokken maken het plaatje af.

Zendaya in Tom Ford

Zendaya in Tom Ford

[td_smart_list_end]

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.