Home Lifestyle Film MUST SEE: voor deze 7 films trekken wij in januari naar de...

MUST SEE: voor deze 7 films trekken wij in januari naar de cinema

Van Vlaamse parels tot Golden Globe-winnaars: januari is een mooie cinemamaand.

Het is donker, koud en er valt geen hol te beleven. Als je ‘t ons vraagt, is januari dé maand om van de bioscoop je tweede woonkamer te maken. En laat er toevallig net deze maand heel veel interessants te zien zijn. Van Vlaamse parels tot Golden Globe-winnaars: aan jou de keuze.

1 / 7
All of Us
Muidhond
Bad Boys for Life
Judy
Dolittle
Bombshell
The Farewell
All of Us
All of Us

In de zalen vanaf: 8 januari. Genre: tragikomedie.

‘All of Us’ werd in oktober al voorgesteld op Film Fest Gent, maar is pas sinds 8 januari in de cinema te zien. De film is een tragikomedie over vier terminale kankerpatiënten die terechtkomen in de praatgroep van wannabe lifecoach Els. De topcast bestaat onder meer uit Maaike Neuville, Joke Devynck, Barbara Sarafian en Bruno Vanden Broecke.

Check hier de trailer.

Muidhond
Muidhond

In de zalen vanaf: 29 januari. Genre: drama.

Ook ‘Muidhond’ ging in première op Film Fest Gent, en maakte daar al evenveel indruk als ‘All of Us’. De film gaat over een jongeman met pedoseksuele gevoelens die na een misstap terugkomt uit de gevangenis en een nieuw jong buurmeisje heeft. De hoofdrol is voor de erg beloftevolle Tijmen Govaerts, die in 2018 al te zien was in ‘Wij’ en ‘Girl’.

Bad Boys for Life
Bad Boys for Life

In de zalen vanaf: 22 januari. Genre: komedie, actie.

Elke cinefiel met een beetje vaderlandsliefde zet de derde ‘Bad Boys’-film op zijn lijstje, alleen al omdat hij geregisseerd werd door onze eigenste Adil en Bilal. Daarnaast zijn we natuurlijk ook benieuwd of de ondertussen 51-jarige Will Smith zo’n 16 jaar na de tweede film nog altijd de moves van een bad ass agent heeft.

Check hier de trailer.

Judy
Judy

In de zalen vanaf: 15 januari. Genre: drama, biografische film.

Renée Zellweger kreeg afgelopen zondag de Golden Globe voor Beste Actrice in een Dramafilm voor haar vertolking van Judy Garland in ‘Judy’. Reden genoeg om de biografische film over de iconische zangeres die Dorothy speelde in de originele ‘Wizard of Oz’ te bekijken, toch?

Dolittle
Dolittle

In de zalen vanaf: 29 januari. Genre: komedie, familie, fantasy.

Wie ‘Dr. Dolittle’ hoort, denkt waarschijnlijk aan Eddy Murphy. Maar de versie uit 1998 was eigenlijk een remake van de originele versie uit 1967, die een musicalfilm was. Deze nieuwe film met Robert Downey Jr. is eigenlijk het vervolg op die eerste prent, dus je zal Iron Man zien dansen en zingen. En dat in het gezelschap van heel veel schattige beestjes. Moeten we nog meer zeggen?

Bombshell
Bombshell

In de zalen vanaf: 29 januari. Genre: drama.

Nog voor de hashtag #MeToo wereldwijd gebruikt werd, durfden enkele dappere vrouwen het aan om te getuigen over het seksueel grensoverschrijdend gedrag van Fox News-baas Robert Ailes. Margot Robbie, Charlize Theron en Nicole Kidman zetten alle drie een ijzersterke prestatie neer in de film die het waargebeurde verhaal over de val van Ailes vertelt.

Check hier de trailer.

The Farewell
The Farewell

In de zalen vanaf: 22 januari. Genre: komedie, drama.

Ook ‘The Farewell’ is een Golden Globe-winnaar. Awkwafina, die je kan kennen van ‘Crazy Rich Asians’ en ‘Ocean’s 8’, kreeg het beeldje voor Beste Actrice in een Musical of Komedie en schreef zo geschiedenis als de eerste Aziatische vrouw die de prijs won. In ‘The Farewell’ speelt ze een jonge vrouw wiens grootmoeder longkanker krijgt. De familie besluit hun oma daarover niet in te lichten.

Lees ook: