Home Lifestyle Film 15 programma’s, series en films die je deze week wil gezien hebben

15 programma’s, series en films die je deze week wil gezien hebben

Deze week lost Disney ein-de-lijk de liveactionremake van 'Mulan'.

Er wachten ons de komende tijd heel wat dates met de tv. Gelukkig is daar deze week weer veel te zien. Onze tv-redactrice lijst de leukste kijktips op, zodat je je bijna niet kán vervelen.

The Savoy

Wie houdt er niet van om binnen te kijken in de wereld van the rich and famous? Dat zijn exact de gasten die het befaamde Hotel Savoy in Londen over de vloer krijgen. Charlie Chaplin, Pablo Picasso, Marilyn Monroe, Bob Dylan: allemaal verbleven ze ooit in het luxueuze hotel. Het prijskaartje? Een slordige 20.000 pond per nacht. ‘The Savoy’ volgt het personeel van het hotel. Geregeld krijg je een bekende kop te zien die er te gast is.

Vanavond om 22u45 op VIER. 

© ITV

Het Huis met Siska Schoeters

Wanneer het lijstje van namen voor ‘Het Huis’ binnenkomt, maak ik telkens een mentaal lijstje van afleveringen die ik moet gezien hebben. Siska Schoeters staat dit jaar helemaal bovenaan dat lijstje. Wat ben ik benieuwd naar de vrouw die achter de vrolijke flapuit schuilgaat. Zakdoekjes zijn trouwens aangeraden, want de presentatrice zal het ook over haar goede vriend Christophe Lambrecht hebben.

Dinsdag om 20u40 op Eén.

© Eén

How To Be Single

Fat Amy (Rebel Wilson) en Anastasia Steele (Dakota Johnson) zijn in deze romcom uit 2016 twee New Yorkse collega’s/vriendinnen, Robin en Alice. Feestbeest Robin leert de newly single Alice ten volle te genieten van het vrijgezellenleven. Je ziet de leuke, luchtige film vanaf dinsdag op Netflix.

Vanaf dinsdag op Netflix. 

© New Line Cinema

Factcheckers

Factcheckers Jan Van Looveren, Britt Van Marsenille en Thomas Vanderveken zijn terug. Ze hebben een lijst van 24 zogezegde feiten samengesteld die ze in het tweede seizoen zullen testen op hun waarheidsgehalte. In de eerste aflevering test het trio een app die huidkanker zou kunnen opsporen en onderzoeken ze of diepvriesgroenten nu even gezond zijn als verse groenten.

Woensdag om 20u40 op Eén. 

© Eén

Definitely, Maybe

Je zou denken dat het onmogelijk is bij deze vriestemperaturen, maar ‘Definitely, Maybe’ met Ryan Reynolds als een single papa in de hoofdrol, zal je helemaal doen wegsmelten. Wat is die man dreamy

Woensdag om 20u40 op VTM 3.

© Universal Pictures

Ben is Back

Een potje bleiten doe je deze week met ‘Ben is Back’. Deze dramafilm uit 2018 doet een beetje denken aan ‘Beautiful Boy’ van Felix Van Groeningen. Julia Roberts speelt een moeder die haar drugsverslaafde zoon op het rechte pad probeert te houden, met wisselend succes. ‘Ben is Back’ kreeg destijds iets minder lovende reviews dan ‘Beautiful Boy’, maar misschien ben jij het daar helemaal niet mee eens.

Donderdag om 20u35 op VIJF.

© Black Bear Pictures

Mijn Keuken Mijn Restaurant

Door de coronacrisis heeft de strijd extra lang geduurd, maar donderdag weten we eindelijk welk duo van hobbykoks de 50.000 euro binnenhaalt. Ayse en Lorenzo en Jasmina en Deborah zijn de finalisten. Met het einde van het programma komt ook een (voorlopig?) einde aan de meest appetijtelijke jury der kookwedstrijden, Marcello Ballardin en Sergio Herman.

Donderdag om 20u40 op VTM.

© VTM

Mulan

‘Mulan’ zou op 27 maart bij ons in de bioscoop verschijnen, maar je-weet-wel-wie stak er een stokje voor. Dus stelde Disney de release uit, en nog een keer, om uiteindelijk te besluiten de film rechtsreeks op Disney+ te gooien. Ik mocht de film net voor de eerste lockdown in preview bekijken en kan je alvast een waarschuwing meegeven: als je een kopie van de tekenfilm verwacht, zal je teleurgesteld worden. Maar oordeel verder vooral zelf!

Vanaf vrijdag op Disney+. 

© Disney

Red Light

Mijn ultieme kijktip voor deze week is ‘Red Light’. Ik kreeg in oktober twee afleveringen van de reeks te zien en kijk sindsdien reikhalzend uit naar het vervolg. Vrijdag verschijnt de reeks, die zich afspeelt in de wereld van de prostitutie, volledig op Streamz. Bekende gezichten zijn onder anderen ‘Game of Thrones’-ster Carice Van Houten, Maaike Neuville en Geert Van Rampelberg.

Vanaf vrijdag op Streamz. 

© Eyeworks/VTM

Selena: The Series

Het verhaal van Selena Quintanilla is al vaak verteld en verfilmd, maar Netflix waagt zich er nog een keer aan. Selena was een Amerikaanse zangeres die enorm populair was in de jaren 90. In 1995 werd ze doodgeschoten door een van haar medewerkers. Christian Serratos, die je kan kennen van ‘The Walking Dead’, vertolkt de hoofdrol in deze reeks. Een must-see voor fans van true crime.

Vanaf vrijdag op Netflix.

© Netflix

Godmothered

Baaldag? Dan is ‘Godmothered’ misschien wel wat je nodig hebt. Deze kerstkomedie met Isla Fisher en Jillian Bell is een echte feelgoodfilm. Hoofdpersonage Eleanor is een jonge, hoopvolle fee in opleiding. Wanneer ze hoort dat haar gekozen beroep met uitsterven wordt bedreigd, besluit ze de wereld te laten zien dat mensen nog steeds goede feeën nodig hebben. Eleanor vindt een oude brief terug van een 10-jarig meisje in nood. Wanneer ze haar opspoort, ontdekt Eleanor dat het meisje, Mackenzie, ondertussen een 40-jarige alleenstaande moeder (Isla Fisher) is die alle hoop op haar ‘happily ever after’ heeft opgegeven. Maar dat is buiten Eleanor gerekend.

Vanaf vrijdag op Disney+. 

© Disney

The Godfather I

Minder vrolijk gaat het er vrijdag op Canvas aan toe. Maffiafilm ‘The Godfather’ uit 1973 is een van de allergrootste filmklassiekers. Met andere woorden: je moet ‘m gewoon gezien hebben. Geen beter moment om je klassiekers bij te schaven dan een lockdown, toch?

Vrijdag om 21u20 op Canvas.

© Paramount Pictures

Euphoria Special Episodes

Op het tweede seizoen van de HBO-serie ‘Euphoria’ is het door de coronacrisis nog wat langer wachten, maar om de grote honger al een beetje te stillen werden er twee speciale afleveringen opgenomen. Er is voorlopig weinig geweten over de specials, maar zaterdag worden zowat alle vragen die je erover kan hebben al beantwoord. Dan verschijnt de eerste van de twee afleveringen op Streamz.

Vanaf zaterdag op Streamz. 

Breathe

Andy Serkis, de acteur die Gollem speelt in de ‘The Lord of the Rings’-saga, is ook regisseur. In 2017 bracht hij met ‘Breathe’ zijn eerste langspeelfilm uit. Het drama is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een man (Andrew Garfield) die verlamd raakt door polio, maar zich niet neerlegt bij een leven in een ziekenhuisbed. Met de hulp van zijn vrouw slaagt hij erin de wereld rond te reizen, ondanks zijn beperking.

Zaterdag om 21u25 op Eén.

© BBC Films

Trainwreck

Als je houdt van chickflicks, is regisseur Judd Apatow je man. Hij heeft onder meer ‘Bridesmaids’, ‘Knocked Up’ en ‘Forgetting Sarah Marshall’ op zijn conto staan. In 2015 voegde hij ‘Trainwreck’ toe aan dat lijstje, al schreef hij deze film niet zelf. Amy Schumer speelt in ‘Trainwreck’ Amy Townsend, een 30-jarige dame die nog steeds gelooft wat haar pa haar als kind wijsmaakte: monogamie is belachelijk. Tot ze een zekere sportarts ontmoet…

Zondag om 22u40 op VTM 4.

© Universal Pictures

Een extraatje: Fleabag – seizoen 2

Een hele tijd geleden zag ik het geniale eerste seizoen van ‘Fleabag’. Het tweede seizoen, dat nog genialer zou zijn, kon ik tot nu toe nog niet (legaal) bekijken. Met de MyLum-code die deze week bij Flair zit, lukt het wel! Ein-de-lijk.

Nu op MyLum, gratis met de code die je vanaf dinsdag bij Flair vindt. 

© MyLum

Lees ook: