Home Lifestyle HELAAS: seizoen 3 van ‘Sex Education’ is niet bevestigd voor januari

HELAAS: seizoen 3 van ‘Sex Education’ is niet bevestigd voor januari

Je las de voorbije dagen overal dat het derde deel van 'Sex Education' op 17 januari verschijnt, maar dat lijkt een misverstand te zijn.

seizoen 3 Sex Education
© Netflix

Fake news travels fast. Zoals het nieuwtje dat seizoen 3 van ‘Sex Education’ op 17 januari 2021 op Netflix verschijnt. Ook wij willen Otis en Eric zo snel mogelijk terug in ons leven, maar we vrezen dat we daar nog iets langer op moeten wachten.

Hoe ontstaat zo’n vals nieuwsfeit dan? Wel, de Twitterpagina @NetflxUpdates, die niets met Netflix zelf te maken heeft, deelde enkele dagen geleden de ‘Sex Education’-poster van seizoen 2 met daarbij de boodschap dat het derde seizoen op 17 januari 2021 verschijnt. Er staat inderdaad 17 januari te lezen op de afbeelding, maar het gaat over 17 januari 2020, de dag waarop seizoen 2 op Netflix verscheen. Het kwaad was echter geschied en het valse nieuwsfeitje werd overgenomen door verschillende sites.

Netflix bevestigt nochtans dat er nog geen releasedatum gecommuniceerd is voor ‘Sex Education’. We willen niet gezegd hebben dat die bevestiging er niet meer kán komen, maar als we de vergelijking maken met de vorige seizoenen lijkt januari onmogelijk snel. Door de coronacrisis begonnen de opnames voor seizoen 3 van ‘Sex Education’ pas in september. Als je weet dat de opnames voor het tweede seizoen in mei 2019 begonnen en het seizoen uitkwam op 17 januari 2020, dan kan je de som wel maken. Good things take time, en voor een geweldige reeks als ‘Sex Education’ wachten we met plezier nog een paar maanden langer, toch?

Wat we wel weten over seizoen 3

Wat we wel zeker weten, is dat de opnames voor het derde seizoen in september van start zijn gegaan. Dat is later dan aanvankelijk gepland, omwille van je-weet-wel-wat. Netflix liet in september weten dat er drie nieuwe personages zullen zijn in het derde deel. De bekendste toevoeging aan de cast is Jason Isaacs. Zijn naam zegt je misschien niet direct iets, maar Lucius Malfidus zal wel een belletje doen rinkelen. De andere twee nieuwkomers zijn Jemima Kirke, die Jessa speelde in ‘Girls’, en zangeres/actrice Dua Saleh.

Er is nog niets officieels geweten over de releasedatum van seizoen 3, maar de verwachtingen zijn dat de nieuwe afleveringen tegen de zomer van 2021 op Netflix zullen staan. De opnames zouden volgens sommige bronnen nog lopen tot begin volgend jaar.

Lees ook: