Home Lifestyle Film KIJKTIPS: 15 nieuwe Netflixseries en -films die je in december wil zien

KIJKTIPS: 15 nieuwe Netflixseries en -films die je in december wil zien

Naar welke titel kijk jij het meest uit?

Bijster veel zal er niet gefeest worden tijdens de feestdagen, dus voorziet Netflix extra veel leuks om je mee te amuseren in je zetel. Met 8 nieuwe series/seizoenen en 7 nieuwe films staat ons kijklijstje voor december mooi vol.

1. The Holiday Movies that Made Us

In deze docureeks krijg je een blik achter de schermen van twee van de meest legendarische kerstfilms, ‘Elf’ en ‘The Nightmare Before Christmas’. Uit interviews met de cast en crew leer je hoe de films tot stand zijn gekomen. Kerstkriebels all the way!

Vanaf 1 december.

2. Selena: The Series

Het verhaal van Selena Quintanilla is al vaak verteld en verfilmd, maar Netflix waagt zich er nog een keer aan. Selena was een Amerikaanse zangeres die enorm populair was in de jaren 90. In 1995 werd ze doodgeschoten door een van haar medewerkers. Christian Serratos, die je kan kennen van ‘The Walking Dead’, vertolkt de hoofdrol in deze reeks.

Vanaf 4 december. 

Trailer

3. The Mess You Leave Behind (El desorden que dejas)

Darío Madrona, een van de makers van ‘Élite’, komt in december met een nieuwe Spaanse reeks naar Netflix. In ‘El desorden que dejas’ komt leerkracht Raquel op een nieuwe school terecht. Ze leert al snel dat haar voorganger zelf een einde maakte aan haar leven. Wanneer ze een briefje krijgt met de woorden ‘En hoe lang zal het duren voor jij sterft?’, begint ze de dood van de vorige leerkracht te onderzoeken. ‘Élite’-fans zullen Arón Piper herkennen in de miniserie. Hij speelt ook deze keer een student, al lijkt zijn personage in ‘The Mess You Leave Behind’ véél minder braaf dan Ander.

Vanaf 11 december. 

Trailer

4. Tiny Pretty Things

De reeks ‘Tiny Pretty Things’ ligt ergens op de kruising tussen ‘Black Swan’ en ‘Pretty Little Liars’. Het verhaal speelt zich af op een balletschool in New York. Neveah werd aanvankelijk afgewezen door de school, maar mag er uiteindelijk toch gaan dansen nadat een studente een erg verdachte val maakt van vier verdiepingen hoog. Neveah komt terecht in een wereld waar vrienden tegelijkertijd vijanden zijn.

Vanaf 14 december. 

Trailer

5. Home for Christmas – seizoen 2

Het Noorse ‘Home for Christmas’ was vorig jaar dé kerstrevelatie op Netflix. Het eerste seizoen eindigde met een cliffhanger. Johanne nodigde dan toch een man uit voor het kerstfeest van haar familie, maar we werden in het ongewisse gelaten over zijn identiteit. Op 18 december komen we eindelijk te weten wie de mystery guest is. In de teaser voor het tweede seizoen lijkt Johanne alleszins stapelverliefd op de onbekende persoon.

Vanaf 18 december. 

Teaser

6. Bridgerton

In 2017 tekende ‘Grey’s Anatomy’-maker Shonda Rhimes een deal met Netflix. ‘Bridgerton’ is een van de allereerste resultaten van die deal. Dit historische drama speelt zich af in het Engeland van de 19de eeuw, toen het huwelijk het enige levensdoel van jonge vrouwen was. Daphne Bridgerton is op de leeftijd gekomen waarop ze een man – liefst met een ferme titel – in haar netten moet strikken, maar dat wordt haar niet makkelijk gemaakt. Onder meer door Lady Whistledown, een anonieme schrijfster die de geruchten uit de Londense society verspreidt in haar roddelkrantje. Je hoort het al: ‘Bridgerton’ is een mooie mix tussen ‘Gossip Girl’ en ‘Downton Abbey’. De ‘Gossip Girl’-achtige voice-over is hier voor de iconische Julie Andrews.

Vanaf 25 december. 

Teaser

7. Equinox

Deze Deense thrillerserie is gebaseerd op de gelijknamige Deense podcast. De reeks vertelt het verhaal van Astrid, een meisje dat negen jaar is wanneer een schoolbus vol kinderen, waaronder haar zus, op onverklaarbare wijze verdwijnt. Jaren later presenteert ze een avondprogramma op de radio. In haar programma wordt ze opgebeld door iemand die beweert te weten wat er toen is gebeurd. Astrid besluit op zoek te gaan naar de waarheid.

Vanaf 30 december. 

Teaser

8. Chilling Adventures of Sabrina – deel 4

Netflix sluit het jaar af met het vierde en laatste deel van ‘Chilling Adventures of Sabrina’. De teaser doet vermoeden dat het afscheid van de tienerheks net zo creepy en bloederig wordt als de vorige drie delen.

Vanaf 31 december. 

Teaser

9. Break

‘Break’ is een film voor fans van ‘Step Up’ en/of ‘Plan Coeur’. Sabrina Ouazani, ofwel Charlotte in ‘Plan Coeur’, speelt een danseres die na een ongeval in een coma terechtkomt. Wanneer ze wakker wordt, moet ze zichzelf opnieuw leren kennen, ook als danser. Terwijl ze dat doet, ontmoet ze een getalenteerde b-boy die met zijn eigen demonen lijkt te vechten.

Vanaf 3 december. 

Trailer

10. MANK

De zwart-witfilm ‘Mank’ speelt zich af in het Hollywood van de jaren 30. Het verhaal is gebaseerd op het leven van scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz, een grappige en scherpzinnige man met een groot drankprobleem. We volgen hem terwijl hij het scenario van ‘Citizen Kane’ voltooit, een film die nog steeds te boek staat als een van de beste of zelfs de beste ooit.

Vanaf 4 december. 

Trailer

11. De familie Claus

Jan Decleir ruilt zijn mijter in voor een kerstmuts in de Vlaams-Nederlandse kerstfilm ‘De familie Claus’. Decleir speelt de Kerstman, die zijn kleinzoon Jules (Mo Bakker) ervan probeert te overtuigen in zijn voetsporen te treden. Het is al de tweede keer dat Decleir de opa van Mo Bakker speelt: in de film ‘Niet schieten’ stonden ze ook al naast elkaar. Verder zie je onder meer Stefaan Degand, Pommelien Thijs, Josje Huisman en Sien Eggers in de film.

Vanaf 7 december.

Trailer

12. Canvas

Netflix gaat Pixar achterna met deze geanimeerde kortfilm die je waarschijnlijk zal raken waar het pijn doet. ‘Canvas’ vertelt in 9 minuten het verhaal van een grootvader die door een groot verlies zijn passie voor schilderen opgeeft. Tot hij op een dag de inspiratie terugvindt.

Vanaf 11 december. 

Trailer 

13. The Prom

Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden, Kerry Washington: als dat geen lijstje ronkende namen is. Ze zijn allemaal te zien in ‘The Prom’, een musicalfilm over een groep Broadway-sterren uit New York wiens succes tanend is. Om hun imago op te krikken, besluiten ze naar Indiana te reizen om een tienermeisje dat gebannen is van haar eigen prom te helpen. Dat plan loopt niet helemaal zoals ze hadden gehoopt.

Vanaf 11 december. 

Trailer

14. Ma Rainey’s Black Bottom

‘Ma Rainey’s Black Bottom’ is de laatste film waarin de geliefde acteur Chadwick Boseman te zien zal zijn. De opnames werden in het najaar van 2019 afgerond, eind augustus van dit jaar stierf Boseman aan darmkanker. Hij speelt in de film een muzikant van Ma Rainey, een populaire blueszangeres. De hoofdrol is voor Viola Davis, die je kan kennen van ‘How to Get Away with Murder’. De film gaat over de spanning die er heerste tussen de zwarte muzikanten en de witte producenten tijdens een opnamesessie in 1927 in een studio in Chicago.

Vanaf 18 december. 

Trailer

15. The Midnight Sky

George Clooney speelt de hoofdrol in deze Netflixfilm die hij zelf regisseerde. Clooney is een eenzame wetenschapper op een basis in Antarctica, die een team van astronauten probeert tegen te houden wanneer zij tijdens een mysterieuze, wereldwijde ramp willen terugkeren naar aarde.

Vanaf 23 december. 

Trailer

Enkele extraatjes

Netflix is in december niet zuinig met aangekochte titels Zo gooit de streamingdienst met ‘Love Actually’ en ‘Four Christmases’ twee extra kerstfilms te grabbel. ‘How To Be Single’, ‘Bridget Jones’ Diary’ en ‘Jumanji: Welcome to the Jungle’ zijn er om de donkere dagen op te fleuren, terwijl je diezelfde dagen enger maakt met ‘Paranormal Activity: The Ghost Dimension’ en ‘Escape Room’. ‘Free Willy 2’, ‘E.T.’ en ‘Peter Pan’ zorgen voor wat old-school entertainment.

Lees ook: