Home Lifestyle ‘The Queen’s Gambit’ is de best bekeken miniserie op Netflix

‘The Queen’s Gambit’ is de best bekeken miniserie op Netflix

Dankzij Beth Harmon is schaken weer populairder dan ooit.

The Queen’s Gambit miniserie
© Netflix

Dat ‘The Queen’s Gambit’ ontzettend populair is, weten we al langer, maar nu is het ook officieel. Netflix maakte eerder deze week bekend dat de reeks de best bekeken miniserie is. En aangezien wij alle afleveringen zelf in een ruk uitgekeken hebben, kunnen wij dit alleen maar beamen!

Deze week maakte Netflix bekend dat ‘The Queen’s Gambit’ de best bekeken miniserie is op het platform. Dat wil zeggen dat meer dan 62 miljoen accounts over heel de wereld op z’n minst twee minuten van de serie bekeken hebben. Verder maakte het streamingplatform bekend dat Beth Harmon met haar schaakpartijtjes de eerste plek wist te veroveren in maar liefst 63 landen. In 92 landen sleepte ze dan weer een plaats in de top tien in de wacht. De enige Netflixserie die het ooit beter deed, is ‘Tiger King’. Zo keken er vier weken na de première van de show maar liefst 64 miljoen accounts naar de avonturen van Joe Exotic.

Of er een tweede seizoen van ‘The Queen’s Gambit’ komt, is voorlopig nog niet bekend, maar het is eerder onwaarschijnlijk. De serie is namelijk gebaseerd op het gelijknamige boek van Walter Tevis en al het bronmateriaal werd al verwerkt in de eerste afleveringen. De makers zouden dus zelf een nieuwe verhaallijn moeten bedenken. Hoofdrolspelers Anya Taylor-Joy en Harry Melling zijn wel enthousiast over een vervolg. ‘Het is niet omdat het boek is afgelopen dat we met de reeks moeten stoppen. Ik zie het al helemaal voor mij! Als ze me vragen, kom ik zeker terug’, zei deze laatste in een recent interview.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fun fact: dankzij de populariteit van ‘The Queen’s Gambit’ maakt ook schaken zelf nu een echte comeback. Zo zouden er maar liefst 170 % meer schaakborden dan normaal verkocht worden. En ook de zoekopdrachten voor ‘hoe moet je schaken’ hebben na negen jaar weer een piek bereikt. Zegt genoeg, toch?!

Lees ook: