Home Lifestyle Film REVIEW: ‘Rebel Wilson en Anne Hathaway: meer redenen heb je niet nodig...

REVIEW: ‘Rebel Wilson en Anne Hathaway: meer redenen heb je niet nodig om “The Hustle” te gaan kijken’

'Critici beweren dat het plot en de grappen van de originele film slaafs gereproduceerd worden in "The Hustle". Het zal me eerlijk gezegd worst wezen.'

© Universal Pictures

Soms kan een sympathiek stel hoofdrolspelers voldoende overtuigend zijn om een film te gaan bekijken. In het geval van ‘The Hustle’, de nieuwe komedie met Rebel Wilson en Anne Hathaway als professionele oplichters, is dat zo.

Er had geen beter duo van bad ass women – zoals de soundtrack van Meghan Trainor zegt – gecast kunnen worden voor deze feministische remake van een jaren 80-film. In 1988 speelden de legendarische Steve Martin en Michael Caine in ‘Dirty Rotten Scoundrels’ twee oplichters die een rijke dame om ter eerst 50.000 dollar trachten af te luizen. Anno 2019 doen Rebel Wilson en Anne Hathaway hetzelfde met een techmiljardair en een ietwat verhoogde inzet van 500.000 dollar. De film gaat verder op de trend van het zogenaamde gender-swapping waaruit onder meer ‘Ocean’s 8’ en de nieuwste ‘Ghostbusters’ ontstonden: het hermaken van een ‘mannenfilm’ met vrouwen in de hoofdrol. De tagline van de film zegt het met een mooie verwijzing naar het origineel: ‘They’re giving dirty rotten man a run for their money’.

Er zijn weinig vrouwen die wij liever zien in een komedie dan de Australische Rebel Wilson. In ‘The Hustle’ doet ze exact dat waarmee ze in ‘Pitch Perfect’, ‘How To Be Single’ en de Netflixfilm ‘Isn’t It Romantic’ onze harten veroverde en onze lachspieren kietelde: de lichtjes lompe maar o zo leuke slapstickfiguur spelen. Volgens Wilson staat Penny helemaal niet ver van haar eigen persona, ook omdat ze veel van zichzelf in het personage kon stoppen. Dat mag je letterlijk nemen: enkele van Wilsons beste momenten in de film ontstonden uit pure improvisatie.

Critici beweren dat het plot en de grappen van de originele film slaafs gereproduceerd worden in deze vrouwelijke versie. Het zal me eerlijk gezegd worst wezen.

Anne Hathaway is een minder typische komedie-actrice, maar moet in ‘The Hustle’ niet onderdoen voor Wilson. Van het domme Amerikaanse wicht dat ze in een van de openingsscènes veinst te zijn in de hoop een nog dommere man te beroven waar hij zelf bij staat, tot de Britse femme fatale – minus de overdreven uitgespeelde seksualiteit – die ze in de rest van de film is, ze doet het allemaal zoals je van een Oscar-winnares zou verwachten. Dat Brits accent zou ze volgens kenners van over het Kanaal trouwens perfect doen, ondanks haar grote nervositeit. Het zinnetje Nederlands dat ze halfweg de film uitkraamt, doet dan weer een beetje pijn aan de oren. 

Critici beweren dat het plot en de grappen van de originele film slaafs gereproduceerd worden in deze vrouwelijke versie. Het zal me eerlijk gezegd worst wezen, aangezien ik ‘Dirty Rotten Scoundrels’ nooit zag en dus geen last had van déjà-vu’s. Ik vermoed dat voor jou hetzelfde geldt? Zoveel te beter. Voor ons, geluksvogels zonder enige voorkennis, is ‘The Hustle’ gewoon een feelgoodfilm met twee toptalenten, magnifieke mode, een prachtig decor, een verrassende plotwending en enkele humoristische hoogstandjes. Veel meer heb je niet nodig voor een leuke girls night, toch?

Meer films om te zien: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.