Home Columns REVIEW: ‘Als je deze zomer één feelgoodfilm in de bioscoop ziet, laat...

REVIEW: ‘Als je deze zomer één feelgoodfilm in de bioscoop ziet, laat het dan “Yesterday” zijn’

‘Ed Sheerans acteerprestatie in deze frisse romantische komedie is een stuk beter dan gehoopt.’

© Universal Pictures

Om héél eerlijk te zijn, vonden we het opzet van ‘Yesterday’ aanvankelijk een beetje lijken op de uitkomst van een zatte brainstorm bij Universal Pictures. Maar mensenlief, wat hadden we het mis.

Wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers nog kent? Dat overkomt Jack (Himesh Patel) in de nieuwe film van regisseur Danny Boyle (bekend van ‘Slumdog Millionaire’ en ‘Trainspotting’) en scenarioschrijver Richard Curtis (bekend van ‘Love Actually’ en ‘Notting Hill’). ‘Yesterday’ is een rock-‘n-rollkomedie over muziek, dromen, vriendschap en the long and winding road die leidt naar de liefde van je leven, met Himesh Patel en Lily James in de hoofdrollen.

‘Yesterday’ begint à la ‘Freaky Friday’ en ’17 Again’. Tijdens een aardbeving, of in dit geval stroomuitval, vindt er plots een grootse verandering plaats. Hoofdpersonage Jack wordt niet wakker als vrouw of werd niet plots jaren ouder, maar hij is een tand armer én staat onverhoeds voor een open goal om wereldberoemd te worden met ‘zijn’ muziek. Alleen hij weet dat het eigenlijk niet zijn muziek is, maar die van The Beatles, die hij heruitvindt.

Eds carrièreswitch

Wie dacht dat Ed Sheeran enkel op grote podia tot zijn recht komt, heeft het mis. Ook als acteur kan hij er best mee door. Zijn acteerprestaties in ‘Yesterday’ zijn een stuk beter dan gehoopt. Bovendien wordt er in de film de draak gestoken met Eds povere rapkunsten. Een man die zichzelf kan relativeren, dat zien we graag.

De film is naast een belachelijk leuke film, ook een prachtige opfrissing voor je kennis van The Beatles-nummers. ‘Hey Jude’, ‘Here Comes the Sun’, ‘Let It Be’, ‘Strawberry Fields Forever’, ‘Eleanor Rigby’, ‘Yesterday’… Telkens weer zal je verbaasd zijn over hoeveel Beatles-nummers je wel niet kent. Himesh Patels personage Jack weet de nummers bovendien prachtig te coveren. Een waar genoegen om naar te kijken en luisteren. Maar let op: nadat je de film bekeken hebt, ga je wel de hele week met Beatles-nummers in je hoofd rondlopen. Zie het als een tof afkickverschijnseltje dat je gratis en voor niets meekrijgt als je weer huiswaarts keert na je bioscoopbezoek.

Als je deze zomer één feelgoodfilm in de bioscoop ziet, laat het dan ‘Yesterday’ zijn. De dialogen en grapjes zijn verfrissend grappig en doen je oprecht schaterlachen of op z’n minst iets heviger door je neus uitademen. Het onderliggende liefdesverhaal is niet verbijsterend vernieuwend, maar tovert dan weer een gelukzalige brede glimlach op je gezicht.

‘Yesterday’ is nu in de zalen te bekijken.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.