Home Lifestyle Film Netflix brengt binnenkort eerste Vlaams-Nederlandse kerstfilm ‘De Familie Claus’ uit

Netflix brengt binnenkort eerste Vlaams-Nederlandse kerstfilm ‘De Familie Claus’ uit

Fast forward naar december, please!

de familie claus
© Netflix

Netflix gaf eerder al de teaser van ‘The Christmas Chronicles 2’, de allereerste kerstfilm van dit jaar vrij, maar de streamingdienst heeft nog meer voor ons in petto. Binnenkort lanceren ze namelijk de eerste Vlaams-Nederlandse kerstfilm ‘De Familie Claus’. Eentje voor op je to watch-lijstje!

De afgelopen dagen is het behoorlijk grijs en grauw geweest, dus we kunnen allemaal wel wat warmte en gezelligheid gebruiken. Wij kijken dus al ontzettend uit naar de kerstperiode en dat hebben ze bij Netflix goed begrepen. Het streamingplatform kondigde de eerste Vlaams-Nederlandse kerstfilm aan. Enter: ‘De Familie Claus’.

De Familie Claus

‘De Familie Claus’ komt er in december aan. De hoofdrollen zijn voor Jan Decleir (Noël Claus), Pommelien Thijs (Ella), Sien Eggers (Jet), Stefaan Degand (Elf Holger) en Mo Bakker (Jules Claus). Matthias Temmermans is verantwoordelijk voor de regie van de film.

Het verhaal gaat over Jules Claus, een jongen die absoluut geen fan is van Kerstmis. Na het overlijden van zijn vader op kerstavond wil hij namelijk niets meer te maken hebben met de kerstperiode. Wanneer zijn moeder naar haar werk vertrekt, gaat Jules altijd naar de speelgoedwinkel van zijn grootvader. Daar ontdekt hij op een dag een magische sneeuwbol die hem naar de verste uithoeken van de wereld kan brengen. Wonderbaarlijk, maar dat is nog lang niet alles. Tijdens zijn avontuur komt hij te weten dat zijn grootvader stiekem de Kerstman is. Die rol wordt traditioneel doorgegeven in de familie, maar na het overlijden van Jules’ vader kwam de taak weer op de schouders van zijn opa terecht.

Wanneer die zich echter blesseert, heeft hij de hulp van Jules nodig om Kerstmis te redden. Jules wil zijn opa helpen, maar vooraleer hij het kerstgevoel kan delen met anderen moet hij zelf weer leren om van het mooiste feest ter wereld te houden. Wij zijn benieuwd of het hem zal lukken!

de familie claus
© Netflix

‘De Familie Claus’ is vanaf december 2020 te zien op Netflix in België en Nederland.

Lees ook: