Home Lifestyle Film ZIEN: ronkende motoren en rollende tranen in aangrijpende trailer van motorfilm ‘Rookie’

ZIEN: ronkende motoren en rollende tranen in aangrijpende trailer van motorfilm ‘Rookie’

Matteo Simoni kruipt in de huid van een gepassioneerde straatracer.

rookie
© KFDBelgium

Matteo Simoni en Veerle Baetens spelen de hoofdrol in ‘Rookie’. De aangrijpende film gaat over een motorracer die na een zware crash niet meer zelf kan rijden en daarom zijn droom projecteert op zijn jongere neefje. De trailer geeft je alleszins kippenvel.

Momenteel kan je Matteo Simoni nog op het grote scherm zien aan de zijde van Louis Talpe in ‘The Racer‘, een film over de wielersport. Deze tweewieler ruilde de acteur in zijn nieuwste film in voor een andere met een pak meer pk’s. In ‘Rookie‘ staat motorsport namelijk centraal en kruipt Matteo in de huid van een gepassioneerde straatracer.

Zware crash

Het verhaal gaat over Nicky (Matteo) die na een zware crash tijdens een motorrace nooit meer zelf zal kunnen rijden. Hij zoekt steun bij zijn schoonzus Vero (Veerle Baetens) en haar zoon Charlie (Valentijn Braeckman). Nicky mist de kicks en adrenaline van het motorrijden enorm en probeert zijn droom via zijn neef te beleven. Hij pusht hem, tot grote frustratie van Vero, tot het uiterste, maar helaas is Charlie niet uit hetzelfde hout gesneden als zijn nonkel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Rookie’ is het langspeelfilmdebuut van regisseur Lieven Van Baelen. De film speelt vanaf 16 december in de bioscoop.

Lees ook: