Home Lifestyle Film Louis Talpe en Matteo Simoni zijn koersmaatjes in ‘The Racer’: ‘Elke ochtend...

Louis Talpe en Matteo Simoni zijn koersmaatjes in ‘The Racer’: ‘Elke ochtend een spraytan voor de typische lijntjes’

Of 'The Racer' ook een film is voor niet-koersfanaten? 'Louis loopt de hele tijd in zijn bloot bovenlijf. Ik zou ook willen gaan kijken', aldus Matteo Simoni.

Louis Talpe Matteo Simoni
© Blinder Films

Louis Talpe en Matteo Simoni rijden binnenkort de bioscoopzaal binnen met ‘The Racer’, een film over fietsen, maar ook over dromen opzijzetten en teamwork. Op de Ierse set bleken de twee acteurs een sterke tandem te vormen, net als hun personages.

We ontmoeten Louis en Matteo in Oudenaarde, de plek waar de Ronde van Vlaanderen sinds 2012 aankomt. Als we arriveren staat Talpe aan de balie van het Centrum van de Ronde van Vlaanderen, de plaats van afspraak. Hij kiest een T-shirtje voor zijn zoontje Lion, die op dat moment net een maand oud is. ‘Ronde-winnaar 2040’ staat erop te lezen. ‘Dan is hij 20 jaar. Dat is een beetje jong om de Ronde te winnen’, klinkt het relativerend. ‘Kan je op je 20 jaar de Ronde niet winnen? Wie is de jongste winnaar ooit?’, vraagt Simoni wanneer we even later aan tafel zitten. Het is duidelijk: Louis is de wielerfanaat, Matteo zijn leerling. Al kan de hoofdrolspeler niet op die laatste vraag antwoorden. Google leert ons dat de jongste winnaar in het moderne wielertijdperk (na WO II) de Nederlander Cees Bal is, met 22 jaar. Maar misschien breekt Lion ooit het record?

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!