Home Lifestyle Film Bart Hollanders bijna onherkenbaar als getatoeëerde gangster in Vlaamse film ‘Dealer’

Bart Hollanders bijna onherkenbaar als getatoeëerde gangster in Vlaamse film ‘Dealer’

Randy Paret, is that you?

Bart Hollanders
© Savage Film

Na vier maanden pauze zijn de opnames voor ‘Dealer’, de eerste langspeelfilm van Jeroen Perceval, maandag weer van start gegaan. In de film is Bart Hollanders, vooral gekend als de lieve Randy Paret, te zien als een hardvochtige drugsdealer.

‘Dealer’ gaat over de 14-jarige drugsdealer Johnny (Sverre Rous) die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Op een dag ontmoet hij de succesvolle acteur Antony (Ben Segers) en samen besluiten ze een ander pad te nemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Dealer’ is het langspeeldebuut van Jeroen Perceval. Hij schreef het scenario en staat in voor de regie. Perceval is bij het grote publiek vooral gekend als acteur in onder meer ‘De Dag’, ‘Tabula Rasa’, ‘Over Water’ en ‘D’Ardennen’. Voor die laatste schreef Perceval ook het scenario, de regie was van Robin Pront. Eerder maakte de acteur al de kortfilm ‘AUGUST’.

Bart als boef

Naast toppers als Veerle Baetens, Ben Segers en Bart Hollanders staat er veel nieuw talent op de set van ‘Dealer’. Toch is het vooral Hollanders die opvalt, want Vlaanderens sweetheart ziet er plots niet meer zo lieflijk uit. De acteur die bij het grote publiek bekend is als Randy Paret, inclusief nektapijt en brilletje, kreeg een kort kapsel, veel fake tatoeages, een paar lenzen en een typische outfit zodat hij er zou uitzien als een hardvochtige crimineel. Dat is best goed gelukt, als je ‘t ons vraagt.

© Savage Film

Hollanders is ongetwijfeld in de wolken met de rol. Toen we hem enkele maanden geleden spraken over de zombiefilm ‘Yummy’, vertelde hij dat hij een andere richting uit wilde met zijn volgende personages. Weg van de stereotiepe nice guy. ‘Ergens heb ik een gangster in mij, iemand die niet zo lief is. Naar zo’n rollen ben ik op zoek’, klonk het toen. Als drugsdealer Lucca kan de acteur die gangster in zichzelf nu bovenhalen. Als alles goed gaat, krijgen we in 2021 te zien hoe gangsta Hollanders juist is.

Lees ook: