Home Lifestyle Film Netflix maakt film over drugskoning Ferry Bouman uit ‘Undercover’

Netflix maakt film over drugskoning Ferry Bouman uit ‘Undercover’

Frank Lammers, de Nederlandse acteur die Bouman speelt in de serie, zal ook in de film in de huid kruipen van de crimineel.

undercover
© VRT

‘Undercover’ was vorig jaar de best bekeken serie op Netflix in ons land. De streamingdienst zet in op het succes van de reeks met een film over een van de hoofdpersonages, Ferry Bouman. ‘Ferry’ zal de kijker meenemen naar de beginjaren van de drugskoning.

Netflix maakt het nieuws bekend met een video waarin acteurs Frank Lammers en Elise Schaap, die het koppel Ferry en Danielle spelen in de reeks, een eerste lezing van het script doen. Lammers vindt het alvast een goede tekst en titel. Vermoedelijk zal Tom Waes niet te zien zijn in de film, aangezien die zich afspeelt in de jaren voor het moment waarop de serie begint.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Ferry’ wordt geproduceerd door De Mensen, het productiehuis dat de serie maakt. Het wordt druk voor hen, want er komen ook nog twee seizoenen van de reeks aan. Het tweede seizoen is vanaf september op Eén te zien.

Slecht nieuws voor Janus

Voor fans van ‘Undercover’ is dit leuk nieuws, maar er is minstens een persoon in Nederland die minder blij zal zijn met de film. Het personage van Ferry Bouman is namelijk geïnspireerd op een echte crimineel, genaamd Janus Van Wesenbeeck. Hij is een drugskoning die in een vakantiepark in het oog werd gehouden door twee undercoveragenten en opgepakt werd de ochtend na het verlovingsfeest van die agenten. Klinkt bekend in de oren, nietwaar?

Van Wesenbeek probeerde in 2017 de release van de serie via de juridische weg tegen te houden, maar slaagde daar niet in. Dat er nu een film komt over Bouman, en dus min of meer over hem, zal hem ongetwijfeld niet zinnen. Maar het maakt het des te spannend voor de kijker, toch?

Lees ook: