Home Lifestyle Film ZIEN: trailer van wielerfilm ‘The Racer’ met Matteo Simoni en Louis Talpe...

ZIEN: trailer van wielerfilm ‘The Racer’ met Matteo Simoni en Louis Talpe in de hoofdrollen

Bezwete lijven, spannende wielerpakjes, doping en de vrees om een 'niemand' te zijn.

the racer
© Blinder Films / Calach Films / Caviar

Op 9 september komt ‘The Racer’ in de bioscoop. De film gaat over de Tour de France in 1998 en zowel Louis Talpe als Matteo Simoni geven het beste van zichzelf in matching wieleroutfits.

Wielerliefhebbers mochten de afgelopen weken op hun kin kloppen, want alle grote klassiekers werden afgelast of uitgesteld. Gelukkig mochten ze wel zelf nog op hun fiets stappen om een ritje te maken. Wat de pijn misschien ook een beetje kan verzachten, is de nieuwe film ‘The Racer’ die volledig rond deze mooie sport draait.

Gele trui

‘The Racer’ vertelt het verhaal van Dom Chabol, gespeeld door Louis Talpe, die al twintig jaar lang een van de beste meesterknechten, iemand die veel werk verzet en in dienst rijdt van zijn kopman, is in de prestigieuze Tour de France. Maar hij koestert de grote droom om toch één keer zelf de gele trui te dragen voor het einde van zijn carrière.

In de zomer van 1998 krijgt Chabol te horen dat hij na deze Tour uit het team gezet wordt. Zal hij besluiten om voor eigen winst te rijden in plaats van zijn teamgenoot Lupo Marino, gespeeld door Matteo Simoni, opnieuw aan de zege te helpen? De openingsritten vinden deze keer plaats in Ierland en het doel heiligt de middelen voor deze renners, want doping is duidelijk geen enkel probleem. Hieronder kan je naar de eerste beelden kijken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Naast Matteo en Louis, speelt er nog een grote internationale naam mee. We zien niemand minder dan Iain Glen opduiken in de trailer, die jarenlang Ser Jorah Mormont in ‘Game of Thrones’ vertolkte. Hij kruipt in de huid van teambaas ‘Sonny’ McElhone.

De film is een Ierse productie, maar het Vlaamse productiehuis Caviar is een van de coproducenten. ‘The Racer’ speelt vanaf 9 september in de bioscoopzalen. Louis Talpe én Matteo Simoni in een film? Ons hoef je alleszins niet meer te overtuigen!

Lees ook: