Home Lifestyle Film Disney gaat een tweede live-actionremake van ‘The Lion King’ maken

Disney gaat een tweede live-actionremake van ‘The Lion King’ maken

Volgens regisseur Barry Jenkins wordt het geen sequel.

the lion king
© disney

Wie helemaal gek was op de live-actionremake van ‘The Lion King’ bereidt zich best voor om een vreugdedansje te doen, want Disney gaat een tweede film van deze klassieker in een nieuw jasje steken.

Als we terugdenken aan de zomer van 2019, denken we niet enkel aan betere coronaloze tijden, maar ook aan de langverwachte live-actionremake van ‘The Lion King die eindelijk in de bioscoop speelde. Wie net als ons smolt toen de kleine Simba geboren werd en tranen met tuiten huilde toen zijn papa stierf, zal nu een gat in de lucht springen. Volgens de bekende filmsite Deadline is Disney namelijk van plan om een tweede deel van deze klassieker in een nieuw jasje te steken!

‘Prachtige verhaal’

Dit komt eigenlijk niet als een verrassing, want de eerste blockbuster bracht wereldwijd zo’n 1,6 biljoen (!) euro op. Jeff Nathanson zou opnieuw het script schrijven, waarvan een eerste versie af is, en Barry Jenkins werd gekozen om dit tweede deel te regisseren. Hij is onder andere verantwoordelijk voor de Oscarwinnende film ‘Moonlight’. Dat belooft dus! Zelf is de regisseur alleszins superenthousiast over dit nieuwe project.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Ik hielp mijn zus bij de opvoeding van haar twee jongste zoontjes, waardoor ik opgegroeid ben met deze personages’, vertelt Barry in Deadline. ‘De kans krijgen om nu samen met Disney dit prachtige verhaal over vriendschap, liefde en nalatenschap uit te breiden en daarmee de levens en zielen van mensen uit Afrika te beschrijven, is een droom die uitkomt.’ Over wat het verhaal deze keer zal gaan, is niet duidelijk. Volgens Deadline komen we meer te weten over de verschillende personages waaronder het ontstaan van Mufasa. ‘Het is geen sequel. Het is geen remake. Alleen maar liefde’, schreef Barry hierover op Twitter.

Veel meer informatie werd er voorlopig dus nog niet vrijgegeven. We weten dus niet of de cast van de eerste film, waaronder Beyoncé, ook zal terugkeren in het tweede deel. De releasedatum zal sowieso niet voor 2022 zijn aangezien er heel wat werk kruipt in het maken van de speciale digitale beelden. Barry’s partner Lulu Wang , eveneens een regisseur, is alvast trots op haar hubbie en deelde een hilarisch filmpje op Twitter om het goede nieuws te vieren. Simba werd voor de gelegenheid even vervangen door hun hond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: